Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 mei 2020

Animal Crossing: New Horizons heeft verkoopverwachtingen overtroffen

Animal Crossing: New Horizons verscheen eind maart op de Nintendo Switch. Dat is nu zo’n twee maanden geleden en vanaf het allereerste moment was duidelijk dat het een grote hit was.

Het succes is zo groot, dat de verkoopverwachtingen in totaal (dus verdeelt over een aantal jaar) nu al zijn overtroffen. En dat terwijl Animal Crossing: New Horizons pas een maand of twee op de markt is.

Animal Crossing: New Horizons een groot succes

Dat liet de baas van Nintendo, Shuntaro Furukawa, weten in een gesprek met investeerders. Dit gesprek is opgepikt en vertaald door Nintendo Everything. De voorgangers van Animal Crossing: New Horizons deden het altijd wel goed, maar waren wel games die over een lange periode verkocht werden. Bij het nieuwste deel zag Nintendo een duidelijk verkooppiek en bleven de verkopen daarna heel stabiel doorlopen, waardoor de game nu dus al aan de verwachtingen heft voldaan. En dat is dus goed nieuws voor Nintendo.

logo nintendo karakters Mario Kart Tour
Nintendo viert feest (Afbeelding: Nintendo)

Het bedrijf wist van te voren wel dat er fans uitkeken naar een nieuw deel in de serie. En eentje die dankzij de Nintendo Switch veel meer kon dan zijn voorgangers, maar dit was niet verwacht. Een ander opvallend punt van Animal Crossing: New Horizons volgens Furukawa zit hem in het feit dat de game vooral via de eShop veel verkocht werd. Zo’n vijftig procent van alle verkopen liepen via de digitale winkel. Dat lijkt in eerste instantie te komen door de krappe voorraad bij de lancering, maar ook doordat gamers door de huidige crisis niet de mogelijkheid hebben om makkelijk naar de winkel te gaan. Daarnaast wisten ook webshops niet helemaal aan de vraag te kunnen voldoen.

Inmiddels is de game wereldwijd zo’n 13,41 miljoen keer verkocht in de eerste zes weken na de release. Daarmee is het ook één van de succesvolste gamelancering op de Nintendo Switch. De vorige game die het extreem goed deed was Pokémon Sword en Shield. Die games waren goed voor 12,9 miljoen verkochte exemplaren in negen weken tijd. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Animal Crossing: New Horizons heeft verkoopverwachtingen overtroffen
Sluiten