Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 augustus 2020

Animal Crossing: New Horizons zorgt voor blijdschap bij Nintendo

Toen de ellende van het coronavirus in de wereld echt serieuze vormen aannam, verscheen er een game die ons enorm lang bezig kon houden. Animal Crossing: New Horizons op de Nintendo Switch was de game die we nodig hadden om door de lange dagen te komen.

En vele bezitters van de Nintendo Switch hebben de game in huis gehaald. Dat heeft er voor gezorgd dat Animal Crossing: New Horizons bakken met geld heeft opgeleverd voor Nintendo.

Animal Crossing: New Horizons een groot succes

Nintendo heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers laten weten dat zowel Animal Crossing: New Horizons als de Nintendo Switch het goed hebben gedaan tussen de periode van 1 april tot en met 30 juni. Ondanks dat er behoorlijk wat tekorten waren van de spelcomputer, die nu hier te koop is, zijn er wereldwijd toch nog 5,67 miljoen exemplaren verkocht. Het gaat daarbij om de normale versie en de Lite. Daarmee zijn er wereldwijd 61,44 miljoen exemplaren verkocht. En één op de drie bezitters heeft nu ook de game in huis.

Iedereen speelt de game (Afbeelding: Nintendo)

Want van Animal Crossing: New Horizons zijn er wereldwijd nu 22,4 miljoen exemplaren verkocht sinds de lancering. De game kwam eind maart uit en in het laatste kwartaal werden er na de lanceringsperiode nog eens tien miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het overigens niet de game die het meest is verkocht op de Nintendo Switch. Die eer is weggelegd voor Mario Kart 8 Deluxe, waarvan er wereldwijd nu 26,74 miljoen games zijn verkocht.

Andere games doen het ook goed

Naast Animal Crossing: New Horizons zijn er ook nog andere games die het goed hebben gedaan. Zo zijn er van Pokémon Sword en Shield nu 18,22 miljoen games over de (digitale) toonbank gegaan, deed Xenoblade Chronicles: Definitive Edition het best netjes met 1,32 miljoen verkochte exemplaren en ging zelfs Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics over de grens van een miljoen met 1,03 miljoen verkochte exemplaren. Dat alles zorgde er voor dat Nintendo met plezier terugkeek op het afgelopen kwartaal. Wil je meer lezen over alles rondom Animal Crossing? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Animal Crossing: New Horizons zorgt voor blijdschap bij Nintendo
Sluiten