Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 nov 2017

Animal Crossing: Pocket Camp al 15 miljoen keer gedownload

Mocht jij Animal Crossing: Pocket Camp op je smartphone hebben staan, dan ben je niet alleen. De game is sinds zijn release vorige week al ruim vijftien miljoen keer gedownload. Daarmee is Nintendo behoorlijk in zijn nopjes.

Razend populaire game

Althans, dat zou je denken. Animal Crossing: Pocket Camp is echter een free to play game, wat betekent dat Nintendo en zijn ontwikkelingspartners er pas geld uit halen wanneer mensen in-game aankopen doen. Als we kijken naar de apps die het meest geld binnenhalen, dan gooit de app nog niet al te hoge ogen.

In Japan doet de app het behoorlijk goed. Daar staat hij in de top 10 meest opbrengende games. In de Verenigde Staten gaat het echter iets minder, daar staat hij op plek 72, wat betekent dat er gewoon niet heel veel geld binnenkomt.

Animal Crossing

Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp is inmiddels alweer de vierde game die Nintendo heeft uitgebracht op de smartphone. Het begon allemaal met Miitomo. Daarna kwam het zeer fijne Super Mario Run. Vervolgens kwam Fire Emblem Heroes en nu hebben we dus Animal Crossing: Pocket Camp.

Alle games zijn veel gedownload, maar Nintendo heeft tot nu toe nog geen klapper gemaakt zoals het bedrijf wellicht had gehoopt. Wat wel werkt is dat veel gamers in aanraking komen of opnieuw kennismaken met bepaalde franchises, dus qua merknaam gaat het natuurlijk wel goed. Heb je de game nog niet op je smartphone staan? Check dan hier hoe je hem kunt downloaden voor Android en iOS.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze speciale gamingpagina.

Reageer op artikel:
Animal Crossing: Pocket Camp al 15 miljoen keer gedownload
Sluiten