Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 11 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Gratis anime kijken op je smartphone, tv en tablet: zo werkt het

Hoewel de allereerste Japanse animatie uit 1917 stamt, zijn anime films pas sinds de jaren tachtig ook buiten Japan in opkomst. Sindsdien zijn de animatiefilms en tekenfilms in het westen behoorlijk populair geworden en hebben ze ook in Nederland een grote fanbasis gekregen. Als je ook houdt van de typische Japanse poppetjes is de app anYme een absolute aanrader. Je kunt via verschillende bronnen een behoorlijke verzameling aan anime filmpjes bekijken en bijhouden.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Oneindig veel anime casten op je tv

Anyme biedt zelf geen filmpjes aan, maar bundelt verschillende links samen in één app. Deze kun je op je smartphone of tablet bekijken, maar je kunt de Japanse films en series ook casten op je televisie via ChromeCast, WebOS TV, Amazon Fire TV, Xbox en Roku. Als je bepaalde series volgt kun je het uitzendschema hiervan bijhouden en je krijgt zelfs notificaties wanneer een nieuwe aflevering beschikbaar is. Als je even niet weet wat je wilt gaan kijken is er ook de Random Anime knop, welke je een willekeurige aflevering voorschotelt.

Pokémon Sun & Moon

Kom meer te weten over je favoriete series

Behalve naar anime kijken, kun je met anYme ook allerlei feiten over je favoriete series ontdekken. Zo is de app voorzien van informatie over ratings, scores, wanneer de serie uitgezonden wordt, bewerkingen van de serie en vervolgseries.

Een voordeel van de app tegenover in de browser streamen is dat je geen last hebt van vervelende reclames. AnYme is namelijk uitgerust met een AdBlocker, zodat je ongestoord van je anime kunt genieten. Verder kun je de app synchroniseren met het anime en manga social media netwerk MyAnimeList.

Anyme Anime app

Pas op met illegale downloads

Tussen de links zitten legale streams, maar ook streams welke eigenlijk in verband met auteursrechten niet online gezet hadden mogen worden. Houd daar rekening mee, want ook al zijn veel anime films in Nederland niet legaal te krijgen, het is technisch gezien toch illegaal om ze te streamen.

Anime Anyme

Downloaden en installeren

AnYme is via de github website te downloaden. Helaas is hij wel alleen beschikbaar voor Android toestellen. Download het apk bestand en je kunt meteen beginnen met je anime paradijs. Om de app te installeren moet je wel in je settings aangeven dat installaties van onbekende bronnen toegestaan zijn. Vergeet dit niet weer uit te zetten nadat je klaar bent met de installatie.

Alvast wat inspiratie nodig voor het uitkiezen van anime om te kijken? Hier bevelen we je een aantal toppers aan.

Via: Github

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gratis anime kijken op je smartphone, tv en tablet: zo werkt het
Sluiten