Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 1 jul 2019

Anne Frank Huis vanaf nu in VR te bekijken op de Oculus Quest

Een jaar geleden waren we te gast bij het Anne Frank Huis. Daar was het VR-bedrijf Oculus een samenwerking aangegaan met de Anne Frank stichting om samen een VR-ervaring te maken rondom het Anne Frank Huis. Destijds werd de ervaring uitgebracht op de Oculus Rift, Go en de Gear VR. Mocht je in het bezit zijn van een Oculus Quest? Dan kun je de ervaring ook daarop krijgen.

Anne Frank op de Oculus Quest

Met de app kun je een virtuele rondleiding krijgen door het huis. Het grote verschil ten op zichte van de huidige expositie? Je kunt zien hoe alles er uit zag in de periode tussen 1942 en 1944 toen Anne Frank samen met de anderen ondergedoken zaten in het achterhuis. Terwijl je de omgevingen ontdekt, worden passages uit het dagboek van Anne voorgelezen. Dat is beschikbaar in zowel de Nederlandse als de Engelse taal, waardoor jezelf kunt bepalen wat je fijner vindt.

Voor het maken van de verschillende omgevingen en het zo goed mogelijk na te maken, is de ontwikkelaar van de applicatie echt de archieven ingedoken om alles zo authentiek te maken als dat het kan. Op die manier hoopt het bedrijf dat de mensen die niet de reis naar Amsterdam kunnen maken of niet de tijd hebben om een tijd in de rij te staan, alsnog het verhaal van Anne mee te maken. Destijds vond ik mijn ervaring met de Oculus Rift erg indrukwekkend, zoals je hier kunt lezen.

De Oculus Quest-versie zal hetzelfde zijn, maar geeft je meer ruimte om goed rond te kijken, omdat de Quest dezelfde soort tracking mogelijkheden heeft als de Rift. Op die manier kun je dus nog meer het gevoel krijgen dat je echt in het Achterhuis zit. De applicatie is overigens gratis te downloaden, dus als je een Quest hebt: probeer het zeker.

Reageer op artikel:
Anne Frank Huis vanaf nu in VR te bekijken op de Oculus Quest
Sluiten