Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Home 14 okt 2014

Anoniem internetten is met deze handige Anonabox gemakkelijk

Wil je wel internetten, maar niet dat jan en alleman je overal kan volgen? Check deze Kickstarter! Anonabox is een klein kastje dat al je internetverkeer automatisch versleutelt en over het anonieme Tor-netwerk verstuurt. Je sluit ‘m aan op je modem of router, verbindt je computer of device draadloos en pats: je bent niet te volgen op ’t web!

Dat er vraag is naar een eenvoudige manier om anoniem het web te gebruiken blijkt wel: in één dag is er al bijna twee ton via Kickstarter ingezameld!

Anonabox is een uitkomst voor journalisten en activisten die in landen werken waar het internet scherp gemonitord en gecensureerd wordt. Anonabox is om die reden ook zo klein (en goedkoop) mogelijk gehouden: je kunt ‘m gemakkelijk ergens verstoppen of weggooien als er een inval plaatsvindt.

 
Kijk, als je het écht (écht, écht!) heel erg bont maakt, dan vindt de FBI of NSA je ook wel als je via Tor communiceert (dat zagen we met de Silk Road bijvoorbeeld), maar qua privacy en onvindbaarheid wordt het voorlopig niet beter dan het Tor-netwerk. Voor ruim vijftig euro (incl. verzendkosten) reserveer je er eentje. Als het goed is, is de Anonabox begin 2015 klaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anoniem internetten is met deze handige Anonabox gemakkelijk
Sluiten