Jan de Raab
Jan de Raab Cryptocoins 6 nov 2018

De volgende Bitcoin: Bytecoin garandeert anonimiteit

De zorg van veel investeerders in cryptocurrency is de mate van anonimiteit. Niemand geeft een ander graag inzicht in de hoeveelheid geld wat men bezit of het aantal transacties. Bytecoin komt hieraan tegemoet door een gedegen vorm van privacy te bieden.

Wat is Bytecoin

Bytecoin (BCN) is een mineable cryptocurrency op basis van een aangepaste blockchain. In feite is het de allereerste valuta die afhankelijk is van de CryptoNote-technologie die het CryptoNight-algoritme voor het minen gebruikt. Aan de andere kant is het heel gemakkelijk om een ​​Bytecoin te minen (delven), maar het wordt beschouwd als een van de eerste cryptocurrencies.

Korte verwerkingstijd

Bytecointransacties hebben een korte verwerkingstijd, slechts 120 seconden. Miners spele in het transactieproces een belangrijke rol, zij controleren namelijk of de aangeboden transacties correct worden verwerkt. Is dit het geval dan worden zowel de transacties als de gegevens cryptografisch verborgen. De werkzaamheden van de miners worden beloond tegen een vergoeding van 65.000 BCN, de munt die aan de Bytecoin is gekoppeld. Net als bij bitcoin is het aantal BCN beperkt, namelijk 184,47 miljard

In tegenstelling tot veel andere cryptocoins is Bytecoin een volledig onafhankelijke munt. Voor de ontwikkeling van Bytecoin is men dus niet afhankelijk van bitcoin of hard forks van bitcoin of andere munten.

Geschiedenis

Bytecoin is met succes gelanceerd op 4 juli 2012. Na de lancering zijn verschillende verbeteringen aangebracht, zoals transacties met meerdere waarden en een heleboel beveiligingsupdates. In feite is het 25 keer gevorkt, maar het team achter Bytecoin blijft transparant omdat het team zich richt op privacy.

Anderzijds hebben de projectontwikkelaars van Bytecoin in maart 2015 hun roadmap afgekondigd voor verschillende toekomstige releases. Een van de aangekondigde updates moet het netwerk in staat stellen om honderden transacties tegelijkertijd uit te voeren, slimme contracten en op blockchain gebaseerde activa te verzenden en te ontvangen.

Niettemin is het belangrijkste doel van dit project om de blockchain-technologie te verbeteren, het huidige systeem te stabiliseren en de veiligheid te vergroten.

Wat maakt Bytecoin anders?

Hoewel Bytecoin niet dezelfde populariteit geniet zoals Bitcoin, Monero en andere cryptocurrencies, wordt deze cryptocurrency zeer geprezen. Als het gaat om privacy is het veel beter in vergelijking met andere bestaande privacytools. Gewoon omdat het de privacy van gebruikers beschermt met anonieme en onbewogen transacties. Bovendien garandeert het elke gebruiker een hogere mate van anonimiteit. De officiële wallet van Bytecoin is zeer eenvoudig en eenvoudig te gebruiken.

Het maakt ook gebruik van verschillende mining-algoritmes, de AES-opdrachtsystemen die bedoeld zijn voor x86-microprocessors. Toch is het uitgerust met een grotere hoeveelheid geheugen waardoor het minen in GPU minder effectief is in vergelijking met andere valuta’s zoals Bitcoin.

De bytecoin cryptocurrency is daarentegen bestand tegen aanvallen en hacks, omdat het een krachtig algoritme gebruikt dat bekend staat als CryptoNight.

Wie zit er achter Bytecoin (BCN)?

Amjuarez, Nicolas van Saberjahageed, Alexander, David Inostroza en Diego Valencia zijn slechts enkele van de vele personen die achter de ontwikkeling van Bytecoin cryptocurrency zitten. Het is een gedecentraliseerde en een open-source cryptocurrency die gepaard gaat met onherleidbare betalingen. In het jaar 2013 werd de oorspronkelijke implementatie van Bytecoin geschreven met behulp van C ++.

Het Bytecoin-netwerk waardeert de zelfregulering echter door middel van een gedecentraliseerd netwerk, net als bij andere cryptocurrencies. Omdat het een open-source is, kan iedereen die geïnteresseerd is in dit project lid worden van de Bytecoin community.

Het toekomstbeeld

Bytecoin (BCN) is misschien niet een van de meest populaire munten in de hele crypto-markt, maar het heeft zeker een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Dit is een discrete munt die op het eerste gezicht niet veel aandacht trekt. Als we echter een blik werpen op enkele van de transacties die het verwerkt, begint het verhaal zich te ontvouwen. We kunnen dan zien dat de munt aan populariteit wint. Naar mate de tijd vordert zal met name de hoge mate van anonimiteit toenemen waardoor de munt in de toekomst een belangrijke rol kan vervullen.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

 1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
 2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
 3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
 4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
 5. De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
 6. De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
 7. De volgende Bitcoin #7: Monero garandeert privacy
 8. De volgende Bitcoin #8: Cardano is Ethereum, maar dan anders
 9. De volgende Bitcoin #9: Stellar (XLM) doet het net even anders
 10. De volgende Bitcoin #10: IOTA (MIOTA) en het Internet of Things
 11. De volgende Bitcoin #11: Ethereum Classic (ETC) doet het anders
 12. De volgende Bitcoin #12: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst
 13. De volgende Bitcoin #13: WAVES is jouw eigen cryptomunt
 14. De volgende Bitcoin #14: TRON geeft jou de controle
 15. De volgende Bitcoin #15: Lisk (LSK) blinkt uit in schaalbaarheid
 16. De volgende Bitcoin #16: Nano focust op efficiëntie
 17. De volgende Bitcoin #17: de mogelijkheden van QTUM
 18. De volgende Bitcoin #18: New Economy Movement (XEM) gaat oogsten
 19. De volgende Bitcoin #19: VeChain (VET) verbetert de leveranciersketen
 20. De volgende Bitcoin #20: STEEM (SD) betaalt je voor commentaar
 21. De volgende Bitcoin #21: ARK verbindt ecosystemen
 22. De volgende Bitcoin #22: BountyoX is een cryptocurrency voor jagers
 23. De volgende Bitcoin #23: Waltonchain combineert RFID-technologie
 24. De volgende Bitcoin #24: altcoins uitwisselen met Kyber Network
 25. De volgende Bitcoin #25: Nano is de cryptocurrency van de toekomst
 26. De volgende Bitcoin #26: Tezos brengt een hoop risico met zich mee
 27. De volgende Bitcoin #27: 0x biedt efficiëntie in kostenbeheersing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: Bytecoin garandeert anonimiteit
Sluiten