Ant-Man and the Wasp review – het zal toch niet?

Nadat Marvel eerder dit jaar flink wist te scoren met Black Panther en Avengers: Infinity War zou je denken dat ze zichzelf voorlopig even niet meer weten te overtreffen. Toch is er een kleine 3 maanden later alweer een nieuwe film uitgebracht. We hebben het hier over Ant-Man and the Wasp. Of die net zo goed is als zijn voorgangers lees je hieronder.

Ant-Man and the Wasp review

Alhoewel Deadpool waarschijnlijk de meest excentrieke Marvel helden blijft, is Ant-Man ook vrij bijzonder. Met name omdat hij van grootte kan veranderen en in de meeste gevallen het formaat van een mier aanneemt. In 2015 verscheen de eerste film rondom de superheld en het vervolg is momenteel in de bioscoop te zien.

In deze opvolger zit Ant-Man, in het echte leven bekend als Scott Lang, nog steeds zijn straf uit. Als hij zijn huis verlaat loopt hij namelijk de kans om zo’n 20 jaar cel te krijgen. Desondanks raakt hij toch in de verleiding om zijn bezigheden als Ant-Man weer op te pakken, dit keer om de moeder van een oude vriendin te kunnen redden.

Het leek voor Ant-Man and the Wasp een vrijwel onmogelijke klus om het overdonderende Infinity War te kunnen overtreffen. Alhoewel de film dit ook nergens probeert. Ant-Man is namelijk een stuk minder episch dan de meeste andere Marvelfilms en dat is eigenlijk wel verfrissend. Waar Infinity War en Black Panther draaide om intimiderende slechteriken en grootste veldslagen pakt Ant-Man het net wat kleinschaliger aan.

Desondanks bevat de film genoeg lekkere actiescènes. Het hele vergroot en verklein concept zorgt er tevens voor dat de gevechten erg creatief in elkaar gezet zijn. Dit alleen al is eigenlijk al reden genoeg om de film te kijken. Toch heeft de film nog een hoop meer te bieden.

Ant-Man and the Wasp bevat een aantal bekende namen, waaronder Michael Douglas en Laurence Fishburne. Zij doen het erg goed, maar de echte uitspringers zijn hoofdrol vertolkers Paul Rudd en Evangeline Lilly. Daar komt bij dat zo’n beetje alle personages een leuke chemie samen hebben, met vele hilarische momenten als resultaat. Sowieso is humor ruimschoots vertegenwoordigt in de film en dat alles zonder aan te voelen als flauwe parodie.

Het zal toch niet?

We hadden niet verwacht dat Marvel alweer goud in handen zou hebben, maar het blijkt toch gelukt te zijn. Alhoewel Ant-Man and the Wasp niet zo groots en ultiem is als zijn voorgangers is het een erg vermakelijke film geworden die ook nog eens goed in elkaar zit. Een dikke aanrader voor deze zomer!

Reageer op artikel:
Ant-Man and the Wasp review – het zal toch niet?
Sluiten