Netflix Tip van de week: Ant-man – laagdrempelige Marvel film

We kunnen het ons niet voorstellen dat er geen Marvelfan is die niet op de hoogte is van het recente overlijden van Stan Lee. Toch zullen er ook mensen zijn die zich afvragen wat die man nou eigenlijk allemaal heeft gemaakt. Alhoewel deze groep natuurlijk het beste de comics kan lezen staat er op Netflix een film waarmee je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met de Marvel franchise.

Netflix Tip: Ant-Man

Black Panther, Spider-man, de Hulk…allemaal personages afkomstig van Stan Lee. Alhoewel Jack Kirby en andere Marvel collega’s hem hier en daar hielpen is het overduidelijk dat deze superhelden er zonder Lee waarschijnlijk niet geweest waren.

Ook aan de Ant-Man comic heeft hij veel bijgedragen. Mocht jij nog niet zoveel met Marvel hebben dan is de verfilming van deze strip een goed opstapje.

De film draait om Scott Lang, een voormalig crimineel die na zijn tijd in de gevangenis moeite heeft met werk vinden. Daardoor besluit hij om toch weer te gaan inbreken. Scott komt hierdoor al snel terecht in het huis van Hank Pym, uitvinder van een pak waarmee men groter en kleiner kan worden. Al snel gaan de twee samenwerken en leert Scott zichzelf transformeren in Ant-Man, een superheld ter grootte van een mier.

Luchtige superheldenfilm?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het recente Infinity War, ook van Marvel, is Ant-Man een vrij luchtige film. Ondanks de serieuze momenten zit er namelijk ook veel grappen in. Alhoewel iedere Marvelfilm enige humor bevat is dit aspect bij Ant-Man bovengemiddeld goed uitgewerkt. Natuurlijk is het niet zo over-the-top als bij Deadpool, maar dat hoeft ook helemaal niet.

Ant-Man Netflix

Ant-Man is nu te bekijken via Netflix. Ook het vervolg is de moeite waard. Deze is te zien via onder andere Pathé Thuis. Heb jij liever iets heel anders? Probeer dan A Street Cat named Bob, welke ook op Netflix staat.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Ant-man – laagdrempelige Marvel film
Sluiten