Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jan 2018

Bioware’s nieuwe grote game Anthem schuift door naar 2019

Bioware is één van de grootste game-ontwikkelaars in de wereld van games. We kennen de ontwikkelaar van games als Dragon Age, Star Wars Knights of the Old Republic, Jade Empire en de Mass Effect-reeks. Afgelopen zomer kondigden zij Anthem aan, hun nieuwe grote project. De game zou in eerste instantie dit jaar moeten uitkomen, maar nu is bekend gemaakt dat ze dat niet gaan redden.

Anthem naar 2019

En dus schuift Anthem door naar 2019. De game stond eerst gepland voor dit najaar, maar lijkt nu begin 2019 uit te komen. Anthem staat immers nog altijd gepland voor het financiële jaar 2019, wat loopt van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019. Stel dat de game eerst in november zou uitkomen, daar ligt het nu voor de hand dat hij in maart verschijnt. Overigens denk ikzelf dat de game pas eind 2019 uitkomt. Bioware maakt er namelijk een gewoonte van om hun games flink later uit te brengen dan in eerste instantie de bedoeling was. In veel gevallen zorgt dat er voor dat dat de kwaliteit ten goede komt. De meeste Bioware-games zijn immers dik de moeite waard. De uitzondering op de regel is Mass Effect Andromeda, die game was namelijk erg matig.

Anthem

Anthem is vorig jaar aangekondigd, maar heel erg veel weten we er nog niet van. We waren van plan om een artikel te publiceren in de reeks ‘Topgames van 2018’, maar aangezien hij niet meer dit jaar uitkomt, heeft dat geen zin meer. Dit hadden we daar over geschreven:

Anthem is een actie RPG, die je meeneemt naar een futuristische open wereld. Vanuit een derde persoons perspectief zien we hoe jij als speler de rol van een Freelancer aan kan nemen. Als Freelancer kun je verschillende missies aannemen en op die manier je in gevaarlijke situaties manouevreren. Daarbij maak je gebruik van zogenaamde Javelins. Dit zijn speciale robot-achtige pakken, noem het maar Mechs, die je de mogelijkheid geven om gebruik te maken van een uitgebreid wapenarsenaal.

Er zijn verschillende soorten Javelins, waardoor meerdere spelers waarschijnlijk kunnen samenwerken en elkaar kunnen ondersteunen. Het geheel klinkt een beetje als Monster Hunter World, maar dan van Bioware. De potentie is zeer groot, maar we hebben tegelijkertijd ook nog maar weinig gezien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige gamingoverzicht.

Reageer op artikel:
Bioware’s nieuwe grote game Anthem schuift door naar 2019
Sluiten