Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 5 dec 2017

De pil vergeten is verleden tijd met deze onmisbare gadget

Zelfs wanneer je iedere dag medicijnen neemt kun je ze nog wel eens vergeten. Dit is geen onbekende struggle voor de meeste vrouwen die de pil gebruiken of hebben gebruikt. Wanneer je eigen geheugen en routine je even in de steek laten, is de technologie er gelukkig om je te helpen! Dit apparaatje vertelt laat je namelijk weten wanneer je de pil bent vergeten.

Voor wanneer je routine wordt onderbroken

Er zijn maar weinig vrouwen die nog nooit de anticonceptiepil zijn vergeten te nemen (respect van deze redacteur voor wie dit wel is gelukt). Ondanks dat het nemen van de pil op een gegeven moment een onderdeel wordt van je dagelijkse routine, kan het nog wel eens voorkomen dat dit er een keer bij in schiet. We weten allemaal welke grote gevolgen een kleine vergeetachtigheid of vergissing als deze kan hebben.

Het vergeten van de pil is, in veel gevallen, dan ook een terechte reden voor paniek en kopzorgen. Hierom nemen vrouwen vaak de nodige maatregelen: van het schrijven van reminders op badkamerspiegels met lipstick, tot het zetten van de wekker op de telefoons. Die maatregelen worden overbodig met deze super handige gadget waardoor je je pil nooit meer vergeet.

anticonceptiepil

Met Popit vergeet je de pil nooit meer

De Popit is een klein apparaatje dat je als een soort knipje vast moet zetten op je pilstrip. Het apparaatje maakt gebruik van audiosensoren en aanrakingsgevoelige sensoren. Deze sensoren kunnen voelen wanneer de verpakking van de pil nog intact is of is gebroken, en of je de verpakking hebt aangeraakt.

Popit werkt samen met een bijbehorende app die je een notificatie stuurt als de verpakking van de pil voor die dag niet is gebroken en je de pilstrip niet hebt gebruikt. Het apparaatje merkt het ook wanneer je meer pillen hebt genomen dan de gebruikelijke dosis.

Dit apparaatje biedt de uitkomst voor de warhoofden onder ons, maar ook voor wie zo nu en dan na een nachtje stappen of een andere bezigheid even is vergeten die o zo belangrijke pil te poppen.

De Popit is nu te pre-orderen voor slechts 29 dollar, dat is zo’n 24,50 euro. Dit is de prijs voor de Super Super Eardly Birds, dus wees er snel bij! De normale prijs voor het apparaatje is 75 dollar (zo’n 63 euro). Op zich is dat nog steeds geen geld. Laten we het zo zeggen: een kind is duurder ;-).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De pil vergeten is verleden tijd met deze onmisbare gadget
Sluiten