Zou jij ‘m drinken? Antieke whisky van 121 jaar oud duikt op in een brug!

Zo lang de mens bouwt, stopt hij zijn creaties vol met kleine verrassinkjes. Al langer zelfs, aangezien er geschilderd werd op de wand van grotten! Tijdens afbraak- of renovatiewerkzaamheden krijgen we dankzij deze ‘easter eggs’ een interessant kijkje op de geschiedenis.

Antieke whisky in… een brug!?

Onlangs was het weer zo ver. In Schotland wordt de oude Ruthven Road Bridge gemoderniseerd. Tijdens het verwijderen van de draagconstructie en het verouderde wegdek, stuitten bouwvakkers op een metalen tijdcapsule. Deze was diep in het bouwwerk verstopt.

Binnenin vond men een opgerolde krant uit september 1894, een grotendeels vergane boekrol én een fles gevuld met (waarschijnlijk) whisky! Zonder het te weten liepen en reden mensen ruim 121 jaar lang over deze verborgen schat.

De spullen werden gedoneerd aan een plaatselijk museum. Een basisschool uit de buurt werd door de vondst geïnspireerd om in de vernieuwde brug zélf een tijdcapsule te plaatsen.

Nu wil je natuurlijk weten of de whisky nog te drinken is? Wij ook! Waarschijnlijk wel, maar dan alleen in de zin dat je er niet ziek van wordt. Whisky rijpt niet meer als hij eenmaal gebotteld is, tegenstelling tot bijvoorbeeld wijn. De smaak zal waarschijnlijk voor altijd een mysterie blijven!

Check ook:

Reageer op artikel:
Zou jij ‘m drinken? Antieke whisky van 121 jaar oud duikt op in een brug!
Sluiten