Ilona Braam
Ilona Braam Tech 10 sep 2018

De vijf beste gratis antivirusprogramma’s voor je PC

Hoewel de wereld veel happier en gezelliger zou zijn als iedereen elke dag positieve dingen zou proberen te doen voor zijn medemens, blijven er helaas overal mensen die vooral veel leed lijken te willen aanrichten. Dus als je belangrijk werk op je computer doet is het altijd verstandig om een antivirusprogramma te installeren om malware, virussen en hackers op afstand te houden. De software kan helaas behoorlijk duur uitvallen, maar gelukkig zijn er ook gratis opties. Dit zijn de vijf beste antivirusprogramma’s om je computer te beschermen.

Panda

De Panda antivirus software werkt vanuit de cloud, zodat je geen bestanden hoeft op te slaan op je computer. Ook hoef je niet om de zoveel tijd een update te doen, aangezien Panda dat allemaal zelf in de cloud regelt. Het programma scant realtime of er spyware of malware op je computer is en alle USB apparaten worden ook meteen aangepakt. Verder is er een PC recovery systeem en een gaming modus, zodat je tijdens het gamen met rust wordt gelaten maar toch veilig blijft. Hoewel Panda met handige features komt, is het toch niet een volledige beveiligingssuite en ontbreken er een paar settings.

Panda antivirus software

ZoneAlarm

Met ZoneAlarm hoef je je geen zorgen te maken over hackers, die maar toegang proberen te krijgen tot je pc. Het programma zorgt ervoor dat virussen en malware worden geblokkeerd en dat je identiteit en online privacy worden gewaarborgd. Al met al heeft het antivirusprogramma behoorlijk wat handige features. ZoneAlarm werkt soms wel een beetje langzaam en probeert je wel telkens over te halen om extra software te installeren.

ZoneAlarm

AVG

Ook AVG houdt realtime bij of er malware je computer op komt en controleert meteen ook of er problemen zijn met de performance van je computer. Mocht je onverhoopt per ongeluk malware willen gaan downloaden, stopt het programma de malware nog voordat het op de computer belandt. Je moet je wel bedenken dat je met de gratis versie niet van alle features gebruik kunt maken. De gratis features zijn echter al behoorlijk robuust en beschermen je optimaal tegen malware en virussen. Het ontdekken van phishing scams is echter niet de kracht van de gratis AVG software.

AVG antivirus bescherming

Sophos

Sophos biedt je naast het monitoren van mogelijke kwaadwillende programma’s ook bescherming tegen gevaarlijke sites, die in de SophosLabs database zijn opgenomen. De software kun je op verschillende apparaten gebruiken en via een web interface kun je vervolgens alles tegelijkertijd in de gaten houden. Mocht je kinderen hebben, is er ook een mogelijkheid om ouderlijk toezicht uit te oefenen en te beheersen wat je kinderen online te zien krijgen.

Sophos

Avast

De Avast antivirus suite komt met behoorlijk wat features om je computer te beschermen tegen diabolische malware en virussen. Hierbij lijkt hij je computer ook helemaal niet trager te maken  en dat is altijd mooi meegenomen. Waar andere gratis programma’s je gelimiteerde features bieden, krijg je bij Avast een beetje van alles. Een nadeel aan het programma is wel dat de wachtwoordmanager wat gelimiteerd is en dat je wel telkens onder druk wordt gezet om de premium versie aan te schaffen.

Avast

Overigens werken deze gratis antivirusprogramma’s niet alleen op je PC, maar kun je ze ook op je Mac gebruiken. Binnenkort heeft Apple als het goed is ook weer een paar nieuwe laptops te onthullen en kun je misschien meteen ook gaan voor een nieuwe Mac. Dit kunnen we de komende paar maanden allemaal van Apple verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Reageer op artikel:
De vijf beste gratis antivirusprogramma’s voor je PC
Sluiten