Antstream wil het Netflix van retrogames worden

Het zijn van de Netflix van is een bekende term. Vele partijen zouden het heel erg leuk vinden om een bepaald gebied te claimen en daar het succes te pakken van wat Netflix heeft met het streamen van films en series. In die context maken we kennis met het Britse bedrijf Antstream. Zij hebben een Kickstarter-campagne gelanceerd om een service uit te rollen waarbij je als gebruiker verschillende retrogames kunt gaan streamen.

Antstream als het Netflix van retrogames

De campagne is overigens een succes. Men wilde iets meer dan 58.000 euro ophalen, maar de teller staat inmiddels op 67.000 euro op het moment van schrijven. Daarmee lijkt het er dus op dat de service komt. En waarschijnlijk hoef je er niet eens heel erg lang op te wachten. Wie er voor kiest om een flink bedrag neer te leggen voor de service, kan als Early Acces-gebruiker al eind mei met de service aan de slag.

Antstream is een service die straks op meerdere platformen beschikbaar is. Natuurlijk kun je de retrogames op een laptop of desktop gaan spelen, maar komt er ook een Android-app. Als Apple een beetje meewerkt moet die app ook voor iOS-devices uitkomen. Wat echter opvallend is, is dat de service ook beschikbaar gaat zijn op de Xbox One.

Op de devices maak je dan een account aan, log je in en kies je een game om te spelen. Dat alles gaat via een stream. Je hoeft dus niks te downloaden. Je hebt daarbij de keuze uit meer dan 2.000 games waar Antstream nu een licentie voor heeft en dat hoopt het bedrijf verder uit te breiden. Qua games zitten er alleen nog niet echt games bij waar wij echt enthousiast van worden. De onderstaande afbeelding moet de meest aansprekende namen voorstellen.

Antstream

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Antstream wil het Netflix van retrogames worden
Sluiten