Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gaming 17 mei 2014

ANTVR: kan deze VR-headset concurreren met de Oculus Rift?

Met het succes van de Oculus Rift en Sony’s aankondiging van de Morpheus virtual reality-bril kon je er op wachten: meer bedrijven leggen zich toe op VR-systemen! Deze ANTVR uit China lijkt op het eerste gezicht een ‘me too’-project, maar deze gasten hebben er wel degelijk erg goed over nagedacht!

De ANTVR verschijnt in twee versies: eentje met draad en ééntje die werkt met een bluetooth-dongle. De headset is niet alleen bedoeld voor gamers: hij werkt met bijna alle audiovisuele apparatuur waar een HDMI-aansluiting op zit. ANTVR wordt geleverd met een multifunctionele controller uit meerdere delen. Hij kan dienen als een pistool voor een schietspel, een soort bewegingscontroller (vergelijkbaar met de Wii-remote of Playstation Move) én als traditionele gamepad (hoewel dat scharniertje in het midden er niet erg duurzaam uitziet).

 
De ANTVR heeft een blikveld van honderd graden (iets beperkter dan de Rift). Het LCD-scherm in de ANTVR hebben echter wel een hogere resolutie dan de concurrentie (1920×1080 tegenover 1280×800 in de huidige versie van de Rift). Niet zo hightech, maar wel erg slim is een schuifje aan de onderkant. Als de VR je even teveel wordt, dan heb je een nooduitgangetje!

Meer informatie over ANTVR vind je op Kickstarter. De VR-set is verkrijgbaar vanaf 220 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ANTVR: kan deze VR-headset concurreren met de Oculus Rift?
Sluiten