Ilona Braam
Ilona Braam Home 21 jul 2017

Deze espressomachine ziet eruit als een blok beton, maar zet een heerlijk kopje koffie

Espresso machines bestaan er in allerlei soorten en maten. Maar toch maakt het niet uit welk model je kiest, de look van alle apparaten is min of meer hetzelfde. Dit moet design studio Montaag hebben gestoord, want de designers hebben een machine ontworpen die er eindelijk geheel anders uitziet. De Anza Espresso Machine neemt namelijk afstand van de gebruikelijke materialen. Het design team vond bijvoorbeeld beton een geweldige toevoeging aan het monotone uiterlijk van je standaard espresso machine.

Anza Concrete Espresso Machine

Ongebruikelijke materialen doen eerder denken aan een beeldhouwwerk

Het is bijna niet te geloven, maar sinds het uitvinden van de espresso machine in 1800, worden grotendeels nog steeds dezelfde materialen gebruikt om de machines te maken. Anno 2017 is het meer dan eindelijk tijd om ook wat andere materialen in de mix te gooien. Behalve dat de Anza machine gebruik maakt van beton, worden andere even ongebruikelijke materialen toegevoegd zoal hout en messing. Geen roestvrij staal dus. Deze mix van interessante materialen zorgt ervoor dat de machine er eerder uitziet als een soort beeldhouwwerk dan iets anders.

reacties

Anza espresso machine geboren uit verveling

Anza geeft zelf aan dat de machine is geboren uit een passie voor goede koffie gecombineerd met de verveling met de standaard espresso machines. Anza probeert nieuw leven en liefde naar je aanrecht te brengen. De Anza machine komt in twee versies. De Concrete machine biedt de gebruiker ouvertures, welke verzacht worden door keramische accenten (aldus het Anza team).  Daarnaast is er ook een model gemaakt van het veelzijdige materiaal corian. Deze versie brengt het materiaal dat in de keuken vaak voor keukenbladen wordt gebruikt ook naar het het apparaat dat op het aanrecht staat zelf. Welk apparaat je ook kiest, beide komen met dezelfde gestroomlijnde gebruikerservaring.

Anza Concrete Espresso Machine

Hoewel de grootste belangstelling gaat naar het uiterlijk van de machine, zet het apparaat ook gewoon een goed kopje koffie. En volgens een een grootschalig onderzoek  kan dat van levensbelang zijn. Mensen die meer koffie drinken zouden namelijk langer leven. Als je dan toch koffie moet drinken kun je evengoed een origineel apparaat gebruiken. Anza begint in augustus een crowdfunding campagne en verwacht begin 2018 de machines te kunnen leveren. Om op de hoogte te blijven kun je een emailadres achterlaten op de Anza site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze espressomachine ziet eruit als een blok beton, maar zet een heerlijk kopje koffie
Sluiten