Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 11 mei 2018

AOC PDS271 Review: Beeldscherm dat een verademing is voor je bureau

Of je nou op een pc gamet of een bureau gebruikt om op te werken: een fijn beeldscherm maakt de ervaring een stuk beter. Vandaag de dag heb je keuzes uit vele verschillende soorten beeldschermen. Daarbij zijn elementen zoals resolutie, beeldgrootte, refreshrate en de dikte van het beeldscherm van belang. Als je een fanatieke gamer bent met een dik systeem, dan heb je er een voordeel aan als je gebruik maakt van een beeldscherm met een 4K-resolutie om alle toeters en bellen aan te zetten. Werk je liever op je pc, dan is het belangrijker dat het scherm gewoon doet wat het moet doen en daar bovendien ook fijn bij oogt op het bureau. Hoe minder ruimte hij inneemt, hoe meer ruimte je hebt voor je werkzaamheden. Wat dat betreft is de AOC PDS271 een ideaal 27 inch beeldscherm om mee te gaan werken.

De AOC PDS271 is om mee te werken

Natuurlijk, je kunt er op gamen en daarvoor werkt het ook goed genoeg, maar het is niet perfect. Zo heeft het geen al te hoge refreshrate en heeft het scherm te maken met een relatief hoge input lag, zeker in vergelijking met schermen die zich puur richten op de gamers.

Als jij competitief een shooter op de pc wilt spelen, dan zijn er andere beeldschermen die beter geschikt zijn, zoals deze. Maar als je graag een game speelt die iets minder intensief is, zoals een Civilization VI of een Total War, dan is dit beeldscherm meer dan goed genoeg. De kleuren die van het beeldscherm afkomen zijn mooi en met een 1080p-resolutie is er genoeg ruimte voor detail.

AOC PDS271 4

Qua technische specificaties is de AOC PDS271 dan ook een middenmotor. De kracht van de AOC PDS271 ligt dan ook ergens anders, namelijk op het design. Voor het maken van het beeldscherm is samengewerkt met het Duitse designhuis Studio F-A Porsche. En die samenwerking heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen. Zo is de AOC PDS271 met zijn 5 millimeter aan beeldscherm breedte behoorlijk dun. Dat is al fijn. Mooier is echter het feit dat je geen kabels ziet lopen.

AOC PDS271 4

Geen kabels

De AOC PDS271 werkt met een soort van dongle. Daar sluit je je HDMI en stroom op aan en die verbind je vervolgens met een usb kabel naar de onderkant van de standaard. En op die manier wordt de monitor van stroom en een koppeling met je pc of laptop voorzien. Het is een klein detail, maar zeker wanneer je het fijn vindt om een bureau te hebben dat schoon oogt, is dit zo lekker om te hebben. Wil je vervolgens luisteren naar muziek of een filmpje kijken, dan sluit je je koptelefoon via de 3.5 mm jack ingang die op het beeldscherm zit.

AOC PDS271 4

Ik heb een paar goede weken gehad met de AOC PDS271. Hij oogt heel mooi op het bureau en de kwaliteit van het beeldscherm is gewoon dik in orde. Het motiveert mij daarnaast ook om mijn bureau schoon te houden. Tot slot is de rand van het beeldscherm, de zogenaamde bezel, dun, waardoor het een ideaal beeldscherm is wanneer je meerdere beeldschermen naast elkaar hebt staan.

Het beeldscherm kost 199 euro en is onder andere hier te koop.

Reageer op artikel:
AOC PDS271 Review: Beeldscherm dat een verademing is voor je bureau
Sluiten