Gaming 18 feb 2019 Jelle van Es

De makers van Apex Legends moeten er al flink op los bannen

Apex Legends is nog geen twee weken oud en nu is het al een game waar je eigenlijk niet meer omheen kan. Er zijn inmiddels zo’n 25 miljoen gamers die Apex Legends hebben geprobeerd en de gemiddelde reactie om de game is behoorlijk positief. Ook lijken de servers het behoorlijk goed te houden. Op het hoogtepunt waren er maar liefst twee miljoen gamers die de game tegelijkertijd aan het spelen waren. Heb je hem nog niet gespeeld? Je kunt hem gratis binnenhalen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Met succes komt ook een keerzijde en dat is de komst van gamers die graag valsspelen. Gelukkig bant de ontwikkelaar er op los.

Veel gamers al geband in Apex Legends

Het afgelopen weekend maakte de ontwikkelaar bekend dat er inmiddels al 16.000 gamers zijn geband in Apex Legends omdat zij cheatten. Wat er daarbij precies werd gedaan, dat is niet helemaal duidelijk. Wel nodigt de ontwikkelaar de community uit om zelf goed op te letten of gamers zich misdragen. Daarvoor hebben zij een speciale pagina geopend waarop communityleden ongewenst gedrag kunnen doorgeven.

Apex Legends

Daarvoor hoef je volgens de ontwikkelaar geen hard bewijs te hebben. Door een Player ID hier op te geven geef je de ontwikkelaar de kans om de desbetreffende speler te onderzoeken en te kijken of er iets aan de hand is. Op die manier moet het geheel een stuk eerlijker verlopen. Dat gezegd hebbende moet je met zo’n grote community er niet van uitgaan dat alles perfect gaat.

Naast deze optie heeft de game ook een update gekregen, welke er voor zorgt dat de game beter moet gaan draaien en je minder last zou moeten hebben van problemen. Of dat ook zou gaan zijn, dat moeten we nog maar zien. Tot slot wil de ontwikkelaar ook vanaf dinsdag op dagelijkse basis updates geven over wat er speelt rondom de game, om op die manier duidelijker te zijn richting de community. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De makers van Apex Legends moeten er al flink op los bannen
Sluiten