Apex Legends kent al 2,5 miljoen spelers, hit op Twitch

Deze week verscheen vanuit het niets de game Apex Legends. Het is een free-to-play titel die zich afspeelt in de wereld van Titanfall en gemaakt is door dezelfde ontwikkelaar. Dat is overigens Respawn Entertainment. In acht uur na de release kende game al een miljoen spelers. En sindsdien is het succes eigenlijk alleen maar groter geworden.

Apex Legends is een hit

Volgens Electronic Arts, de uitgever van de game, zijn er inmiddels 2,5 miljoen gamers die de game hebben binnengehaald. En dat aantal lijkt al snel door te groeien naar de drie miljoen gebruikers. Bovendien wordt hij ook flink gespeeld. Op het hoogste hoogtepunt tot nu toe waren er 600.000 gamers tegelijkertijd online. En dat zonder dat het internet overspoeld is met meldingen van serverproblemen. Dat terwijl Anthem, een andere game van Electronic Arts, tijdens een preview weekend zo goed als onspeelbaar was.

Apex Legends

Daarnaast lijkt Apex Legends ook op een ander front goed te scoren. De game wordt massaal bekeken op Twitch. Meer dan eens is het de meest populaire game op Twitch. Op het moment van schrijven kent de game 350.000 kijkers. Daarmee staat hij dik op 1. Zijn grote concurrent Fortnite zit op ongeveer een derde met 139.000 kijkers.

Apex Legends

Nu is dit geen garantie voor de toekomst, maar er zijn genoeg games die geprobeerd hebben om het op te nemen tegen Fortnite. Veel daarvan wisten bij de lancering van de game al geen indruk te maken. Apex Legends lijkt uit een ander hout te zijn gesneden. De game speelt wel een stuk anders dan Fortnite, waardoor het geen directe concurrent is. Zo speel je de game bijvoorbeeld uit een first-person-perspectief en speel je met 60 man tegelijkertijd in een arena. Ook hoef je niks te bouwen. Gewoon elkaar afknallen en verder gaan, dat is het devies.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apex Legends kent al 2,5 miljoen spelers, hit op Twitch
Sluiten