Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 juni 2020

Battle Royale-game Apex Legends komt naar de Nintendo Switch

Op het gebied van de Battle Royale-games is en blijft Fortnite de absolute koning. Maar er is zeker ruimte voor andere games. Denk daarbij aan titels als Call of Duty: Warzone en Apex Legends.

Apex Legends is een game die begin 2019 uitkwam en binnen no-time vele miljoenen gamers aan zich wist te binden. Vervolgens nam dat aantal wel flink af, maar nog altijd is het een zeer populaire game. En die komt nu naar de Nintendo Switch.

Apex Legends naar de Nintendo Switch

Dit wist ontwikkelaar Respawn Entertainment te melden tijdens de EA Play Live-persconferentie die vannacht werd gehouden. Tijdens die livestream zagen we van vele games nieuwe beelden, waardoor we een redelijk beeld hebben gekregen van wat er de aankomende maanden vanuit uitgever Electronic Arts allemaal uit gaat komen. En als je in het bezit bent van een Nintendo Switch, dan kun je dit najaar de game Apex Legends binnenhalen, welke gratis is te spelen. Bekijk hieronder het stukje uit de presentatie waarin het nieuws bekend wordt gemaakt.

Naast het feit dat Apex Legends naar de Nintendo Switch komt, werd ook bekendgemaakt dat je de game straks op Steam kunt gaan spelen. En het fijne van dit alles, is dat het gebruik maakt van cross-play. Dat betekent dat je op bijvoorbeeld de Xbox One een team kunt vormen met een vriend die op de PlayStation 4 speelt. Of de pc of straks dus ook de Nintendo Switch. Op die manier is er dus geen beperking meer. Inmiddels is de game al toe aan Season 5 en volgens Respawn Entertainment zijn er vandaag de dag de meeste spelers online sinds het eerste seizoen. Verder werd bekendgemaakt dat op 23 juni het zogenaamde Lost Treasures Collection Event begint. Het evenement bevat een nieuwe modus, tijdelijke exclusives en een nieuwe Town Takeover – Crypto’s Map Room. De modus met alleen sluipschuttersgeweren en shotguns, Armed and Dangerous, keert terug met een paar aanpassingen, zoals Evo Armor en een geheel nieuw soort buit, Mobile Respawn Beacons. De trailer van dat evenement kun je hier bekijken. Wil meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Battle Royale-game Apex Legends komt naar de Nintendo Switch
Sluiten