Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 24 apr 2020

Op reis naar een apocalyptisch New York door livestreams en webcams

New York City is normaal gesproken één van de meest imposante en levendige steden ter wereld. Iets dat, vanwege het feit dat dit hét corona-epicentrum van de Verenigde Staten is, nu wel anders is. New York City lijkt, in vergelijking met de normale gang van zaken, een apocalyptische spookstad.

Het is al lang en breed duidelijk dat New York een indrukwekkende stad is, maar nu de straten leeg zijn is het indrukwekkender dan ooit tevoren. Maar logischerwijs kan jij nu niet het vliegtuig instappen om een kijkje te nemen. Buiten het feit dat je allerlei regels aan het overtreden bent, zou dit er ook voor zorgen dat de stad niet zo uniek is als hij nu is. Maar gelukkig is er wel een manier waarop je New York City kan zien zoals je het nooit eerder zag.

Apocalyptisch New York volgen

Persoonlijk maak ik al jaren gebruik van apps als Earthcam om steden over de hele wereld af en toe te bekijken. Gewoon lekker met een muziekje, een drankje en even naar een paar plekken in de wereld. Maar ik betrap mezelf erop dat dit, sinds de maatregelen omtrent het coronavirus, steeds vaker voorkomt. Zeker de beelden van het huidige New York komen regelmatig voorbij.

De stad is namelijk verlaten zoals het nooit eerder was. Het verkeer beweegt überhaupt, kantoren zijn dicht en Time Square is zo goed als verlaten. Wat betreft die laatste is de Time Square Cam van Earthcam echt een aanrader. Zo is deze gratis te bekijken en krijg je een goede indruk van wat voor een impact het coronavirus heeft op de stad.

Het is mogelijk om de bekende plek uit New York vanuit verschillende hoeken te zien. En het is eerlijk gezegd een stuk verslavender dan je zou denken. Of wij zijn gewoon niet helemaal lekker door de quarantaine…dat kan ook.

Video’s op YouTube

Waar de gratis versie van Earthcam je beperkt tot Time Square, zijn er veel mensen op YouTube die je een breder beeld geven. Deze mensen laten bijvoorbeeld de straten van New York zien terwijl ze zo goed als verlaten zijn. Door deze video’s kan je toch een beetje meegenomen worden in hoe de wereldstad er op dit moment uitziet.

The New Yorker laat je bijvoorbeeld zien hoe de starten van de stad eruit zien tijdens de quarantaine:

Terwijl Mingomatic je de boel vanuit de lucht laat zien:

En Billy Perry geeft je een tour door de lege stad op zijn BMX:

Meer steden zien?

Het coronavirus beperkt zich niet alleen tot New York City. Dat is inmiddels wel duidelijk. Niet alleen deze stad ziet er compleet anders uit dankzij het coronavirus, maar de hele wereld oogt anders.

Er zijn dus ook heel veel meer steden te bekijken op de bovenstaande manier. Wij van WANT zoeken het graag voor je op en willen met een manier komen waarop jij je favoriete stad kan volgen in deze bizarre tijd.

Wil jij dus graag zien hoe een andere stad eruit ziet in tijden van het coronavirus? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of stuur ons een persoonlijk bericht op Instagram!

Reageer op artikel:
Op reis naar een apocalyptisch New York door livestreams en webcams
Sluiten