Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 18 sep 2018

Apostle trailer: cult-thriller van regisseur The Raid op Netflix

Je vriendin kent hem waarschijnlijk van Downton Abbey en Beauty and the Beast, maar Dan Stevens schitterde echt in The Guest en Legion. Binnenkort speelt hij de hoofdrol in een fascinerende film voor Netflix: Apostle.

Apostle komt naar Netflix

Stevens speelt Thomas Richardson, die zijn zus probeert te bevrijden uit de handen van een religieuze cult. De cult wordt geleid door een charismatische leider, op een eiland genaamd Utopia. De rol wordt met verve gespeeld door Michael Sheen, met een accent om van te smullen.

De naam Utopia is echter nou niet bepaald representatief voor het leven op het eiland. Zoals je in de onderstaande trailer kunt zien, is het leven er bijzonder grimmig. De bloeddorstige cult houdt er macabere rituelen op na.

Apostle komt naar Netflix Apostle komt naar Netflix

Al met al is Apostle een veelbelovend project, vooral vanwege de regisseur die aan het roer staat. Dat is namelijk niemand minder dan Gareth Evans, het megatalent dat eerder The Raid afleverde. Nu is het track record van Netflix als het om beroemde regisseurs gaat nou niet bepaald fantastisch, maar we hebben er alle vertrouwen in.

De trailer is prettig grimmig, met een bovennatuurlijk tintje. In het ergste geval worden we getrakteerd op een popcorn-horrorfilm, maar hopelijk heeft Netflix juist eindelijk een topfilm te pakken. De streamingdienst scoort met hitserie na hitserie, maar de originele films weten zelden echt te bekoren.

Dat komt meestal doordat het afdankertjes zijn van grote Hollywood-studio’s. Apostle is specifiek voor Netflix ontwikkeld, en heeft daarmee dus de potentie om het verschil te gaan maken. Op 12 oktober gaan we ontdekken of dat gaat lukken!

?Lees ook: Binnenkort op Netflix: deze 7 topseries en films moet je checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apostle trailer: cult-thriller van regisseur The Raid op Netflix
Sluiten