Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 11 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze app van Dell op je computer werk je veel productiever

Tijdens de CES 2018 presenteren talloze bedrijven hun nieuwste producten. Het bedrijf waar de meesten van ons niet in het bijzonder naar uitkeken was Dell. Toch verraste het computerbedrijf met wat mooie innovaties en nieuwe producten, waaronder een app die alle notificaties van je smartphone op je computer weergeeft.

Dell bezorgt je notificaties

Wanneer je aan het werk bent wil je niet steeds worden afgeleid door je smartphone en alle social media-apps die je daarop hebt. Toch kan het handig zijn om wel bepaalde notificaties binnen te krijgen, omdat je anders misschien belangrijke berichten over het hoofd ziet. Dell heeft hier wat op bedacht.

Het bedrijf heeft een app gepresenteerd die al de notificaties van je smartphone naar je desktop brengt. Dit gebeurt via Bluetooth. Misschien herken je deze functionaliteit van Cortana bij Windows, of van het Notification Center pop macOS. Het verschil is dat het bij de app van Dell niet nodig is om op je pc bij iedere individuele account in te loggen. Daarnaast hoeven de apps zelf ook niet te worden ondersteund door Dell. Zolang jij de notificatie op je smartphone kunt ontvangen, kun je dat ook op je laptop.

Dell

Dit klinkt misschien top en super gemakkelijk, maar er zit een addertje onder het gras. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel de eigenaar zijn van een nieuwe computer van Dell (en een smartphone met Bluetooth natuurlijk). De app werkt voor Android en iOS en is aan te sturen via een mobiele-app.

Wanneer je een notificatie krijgt op je laptop, dan kun je via die notificatie direct reageren. Je kunt ook doorklikken naar een scherm dat is gespiegeld aan dat van je smartphone. Voor de game-liefhebbers onder ons is er ook nog goed nieuws: door dit gespiegelde scherm kun je ook smartphonegames spelen op je desktop. Vergroot die winkansen!

Dell heeft tijdens de CES 2018 een andere aankondiging gedaan die wel heel opmerkelijk was: het bedrijf start een sieradenlijn met sieraden gemaakt van oude computers. Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze app van Dell op je computer werk je veel productiever
Sluiten