Milton Broen
Milton Broen Home 26 nov 2015

App die Wifi-signalen laat zien is nu te downloaden

Update 25 november 2015: awesome! De app Architecture of Radio is eindelijk voor iOS hier te downloaden. Je betaalt 2,99 euro om je Wifi-signalen te bekijken. De Android-versie komt begin 2016 uit.

29 augustus 2015
Waar je tegenwoordig ook loopt, zit of staat, we hebben in Nederland altijd en overal toegang tot internet. Dit komt mede door Wifi-hotspots die volop Wifi-signalen verspreiden. Maar heb jij enig idee hoe die signalen eruit zien? Wij in ieder geval niet. Daar komt echter verandering in, want met een nieuwe app kun je het visualiseren. Best wel heftig, toch?!

Wanneer je thuis over internet beschikt wordt dit via Wifi-signalen verspreid. Als je dus bijvoorbeeld met je telefoon verbinding met het Wifi-netwerk maakt, zorgt de ontvanger van je telefoon ervoor dat-ie de signalen naar zich toe trekt en verwerkt. Deze signalen zweven als het ware als een soort geesten door je huis. Het klinkt allemaal een beetje futuristisch als je het zo bekijkt, maar we maken ons er niet zo’n druk om aangezien we de Wifi-golven niet kunnen zien.

Architecture of Radio

Wat nou als we de onzichtbare Wifi-signalen zichtbaar kunnen maken? Dat is precies waar Richard Vijgen mee bezig is. Er zijn apparaten die dit kunnen, maar om hier nou een duur apparaat voor aan te schaffen?! Dat doet niemand. Reden voor Richard om een iPad-app te ontwikkelen waarmee je kunt kijken hoe het wifi-signaal door jouw huis golft. De visualisatie is wel enigszins trippy Bekijk de video maar eens voor een demonstratie.

De app Architecture of Radio is helaas nog niet beschikbaar voor het grotere publiek, maar wij zullen het uiteraard nauwlettend voor je in de gaten houden. Je kunt dan ook een update van dit artikel verwachten als jij zelf de Wifi-signalen met je iPad kunt bekijken.

Check ook:

Reageer op artikel:
App die Wifi-signalen laat zien is nu te downloaden
Sluiten