Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 30 apr 2018

Ideaal: deze app jaagt inbrekers weg als je niet thuis bent

Michael Jackson had het over de “Man in the Mirror”, maar in Japan zijn ze bezig met de “Man on the Curtain”. Dit is hoe een nieuw beveiligingssysteem gekscherend wordt genoemd, waarbij een app ervoor zorgt dat de schaduw van een man op je gordijn wordt geprojecteerd. Inbrekers zouden hierdoor ontmoedigd worden om bij je in te breken en je huis met rust laten.

Voor single Japanse vrouwen

De app is ontwikkeld met alleenstaande Japanse vrouwen in gedachten. Samen met een projector wekt hij de illusie dat er een man thuis is, waar zeker niet mee gespot moet worden. Er zijn namelijk verschillende animaties, waarbij de man bijvoorbeeld karate oefeningen aan het doen is of met een honkbalknuppel zijn swing aan het oefenen is.

Man on the curtain app

Inbrekers afschrikken of aantrekken?

Het is bedoeld als een snelle en makkelijke manier om toch een soort beveiligingssysteem in huis te halen en het zou ook zeker kunnen werken. A la Home Alone, zullen inbrekers inderdaad minder snel geneigd zijn om naar binnen te komen als ze denken dat er mensen thuis zijn. Maar uiteraard lezen inbrekers ook wel nieuws en het zou kunnen dat ze de bewegingen van de schaduwman op een gegeven moment toch wel herkennen en juist geneigd zijn om daar te gaan inbreken.

Schaduw app om inbrekers weg te jagen

Meer afwisseling nodig

Om dat te voorkomen is Leopalace21 Corp, eigenaar van de gebouwen waar de technologie al wordt gebruikt, bezig met het ontwikkelen van meerdere interacties. Het bedrijf zou als doel hebben om elke dag een nieuwe schaduw uit te brengen. Zo is de kans kleiner dat dezelfde karateka toevallig in elk gebouw op bezoek is.

Het ziet er niet naar uit dat we binnenkort ook met de app aan de slag kunnen in Nederland. Maar er zijn wel andere maatregelen die we hier kunnen nemen. Zo jaagt Somfy’s beveiligingscamera inbrekers weer weg met een harde sirene.

Architectural Digest

Reageer op artikel:
Ideaal: deze app jaagt inbrekers weg als je niet thuis bent
Sluiten