Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple’s nachtmerrie werkelijkheid: boek vol geheimen een bestseller

Tom Sadowski was tot eind vorig jaar dé man van de App Store in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij kwam in aanraking met veel vertrouwelijk informatie en schreef er, tot ongenoegen van Cupertino, een boek over. Apple wilde de lancering stoppen, maar kweekte eigenhandig een bestseller.

Het gaat om een Duits boek dat de naam App Store Confidential heeft gekregen. Deze is op dit moment aan te schaffen via Amazon en staat dus vol met vertrouwelijk informatie van het bedrijf uit Cupertino.

Apple helpt boek vol geheimen

Een aantal dagen nadat App Store Confidential in de winkels lag ging Apple over tot actie. De Duitse uitgever kreeg het verzoek van Cupertino om de publicatie per direct stop te zetten, omdat de oud-manager bedrijfsgeheimen in het boek zou hebben gezet. Volgens de auteur zelf is dat niet het geval. De uitgever gaf vervolgens geen gehoor aan het verzoek om het boek niet te publiceren. Iets dat volgens EN24 een juiste keuze lijkt te zijn, omdat er geen geheime informatie in het boek te vinden is. De website meldt dat alleen voor de hand liggende en openbare informatie in App Store Confidential staan.

Maar het verzoek van Apple is uiteraard niet onder de radar gebleven. Media over de gehele wereld pakte het verhaal op en publiceerde een artikel over App Store Confidential. Het resultaat? Een waar succes!

Het veelbesproken boek

App Store Confidential een succes

De Duitse uitgever van het boek laat via persbureau Reuters weten dat de eerste druk van het boek aardig goed verkoopt. Sterker nog: de eerste druk bestaat uit 4000 kopieën van App Store Confidential, die allemaal al over de toonbank zijn gevlogen. Op de Duitse versie van Amazon staat het boek op nummer twee in de lijst met bestsellers en de uitgever is zelfs al in gesprek om een tweede oplage te laten drukken.

De officiële beschrijving van het boek luidt als volgt:

Het boek moet gezien worden als een soort gids voor ontwikkelaars. Het gaat niet alleen in op hoe bepaalde applicatie succesvol worden in de App Store, maar staat ook vol met dingen die ontwikkelaars wel en niet moeten doen wanneer ze samenwerken met Cupertino. We kunnen ons wel voorstellen dat het boek een succes is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple’s nachtmerrie werkelijkheid: boek vol geheimen een bestseller
Sluiten