Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 11 dec 2017

Bitcoin en Ethereum: neppe cryptocoin-app bestormt App Store #waarschuwing

Bitcoin blijft records breken, en neemt vele veelbelovende cryptocoins op sleeptouw. Hier check je tien munten die veel op kunnen gaan leveren. Door de enorme hype rondom de digitale munten ontstaat er een gigantische bubbel. Maar ja, bubbel of niet, je kunt er flink van profiteren. Helaas wordt er ook geregeld misbruik gemaakt van de chaos.

Neppe Ethereum wallet bestormt App Store

Sterker nog, vandaag is daar een goed voorbeeld van naar voren gekomen. Afgelopen weekend heeft een neppe wallet-app de App Store bestormd. In wallets bewaar je je cryptocoins, zoals Ripple, Ethereum en Bitcoin. Hier leggen we je uit hoe dat allemaal werkt, en hoe jij ook kunt investeren.

Ethereum Ether cryptocoin

Het gaat om een app die MyEtherWallet kopieert. De neppe app staat op het moment van schrijven op de derde plek in de categorie ‘Financiën’. MyEtherWallet is een officiële en daarmee zeer populaire app om je gekochte Ethers (ETH) in te baren. Hier check je de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Bitcoin.

Consumenten lopen groot gevaar

Veel guides op het internet verwijzen dan ook naar de officiële app. Onwetende gebruikers komen nu echter de neppe kopie tegen, en lopen daarmee groot gevaar. Althans, op papier. De makers van de kopie kunnen er vandoor gaan met je cryptocoins. Toch vervelend als je er duizenden euro’s in hebt gestoken.

Of ze willen wel echt een wallet bieden, en er enkel vandoor gaan met het geld dat de app kost. Hoe dan ook is het een onrechtmatige kopie, en daarmee dus niet legaal. Bewaar er dus sowieso niet je coins in. De ontwikkelaars van de echte MyEtherWallet zeggen maatregelen te gaan nemen.

Check hier de top 10 grootste cryptocoins van 2017, of lees wat je moet doen om te zorgen dat je geen gevaar loopt met je wallet. Zo kun je situaties zoals deze geheel voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin en Ethereum: neppe cryptocoin-app bestormt App Store #waarschuwing
Sluiten