Ilona Braam
Ilona Braam Games 16 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de vijf populairste gratis games in de App Store

Apple’s App Store zit boordevol met allerlei games waar ontwikkelaars behoorlijk wat moeite voor hebben gedaan. Helaas worden niet alle apps even populair en zijn er toch redelijk wat games waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Aan de andere kant zien sommige ontwikkelaars hun apps juist omhoog schieten op de lijst. Zo zijn dit bijvoorbeeld op het moment de vijf populairste gratis games in de App Store.

Hello Stars

Als eerste op de lijst hebben we Hello Stars. Zoals de naam al doet vermoeden moet je in het spel sterren verzamelen. Dat gaat echter niet altijd even makkelijk. Je moet de sterren namelijk verzamelen met een balletje, dat je door de levels moet begeleiden. De stijl van het spel is redelijk simpel, maar de gameplay is dat niet. Het begint bijna te simpel, maar wordt al gauw een bron van behoorlijk wat gekraak in je hoofd.

Hello Stars App Store apps

Helix Jump

Ook in Helix Jump ga je met een balletje aan de slag en moet je deze ergens heen begeleiden. In dit geval moet je het balletje naar onderen zien te begeleiden door een helix labyrint. Zoals altijd begint het hier ook weer redelijk makkelijk, maar heb je al gauw te maken met “vervelende” breinbrekers. Helix Jump is in tegenstelling tot Hello Stars in 3D vormgegeven en komt met kleurrijke graphics.

Helix Jump

Slices

Slices is één van die puzzel games, waar je behoorlijk makkelijk aan verslaafd raakt. Zoals de naam al aangeeft heb je in het spel te maken met slices. In dit geval zijn het niet de pizza slices waar je waarschijnlijk aan denkt, maar hebben we te maken met vruchten. In het midden krijg je telkens een slice van iets voorgeschoteld en deze moet je neerzetten in één van de rondjes om de middelste cirkel. De bedoeling is dat je de cirkels volledig vult met je verschillende slices om zo punten te verzamelen. Maar niet alle slices passen op een gegeven moment nog in alle cirkels.

Slices App Store

Color Road!

De instructies van Color Road! zijn simpel: rol met je eigen bal naar ballen met dezelfde kleur en vermijdt ballen met een andere kleur. Makkelijk zat toch? Uiteraard zitten er meerdere addertjes onder het gras en is het een stuk moeilijker dan je denkt. Ten eerste begint je balletje al sneller te rollen dan je zou verwachten. Daarnaast verandert hij constant van kleur heb je ook nog eens te maken met andere obstakels onderweg.

Color Road App Store games

Tomb of the Mask

Dan zijn we aangekomen bij nummer vijf op de lijst en dat is Tomb of the Mask. Meteen als je de graphics ziet, moet je denken aan Pacman en inderdaad moet je ook hier stipjes in een soort doolhof verzamelen. Uiteraard wordt het steeds lastiger om aan je verplichtingen te voldoen, maar dat maakt het juist verslavend. De stijl is ontzettend retro en is heerlijk als je even geen zin hebt in strakke 3D animaties.

Tomb of the Mask App Store games

Ook voor Android

Overigens vind je de bovengenoemde App Store games ook gewoon in Google’s Play Store op je Android toestel. En natuurlijk zijn er naast games ook allerlei andere apps te vinden in de App Store en Play Store. Dit waren vorige week de beste apps voor iOS en Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf populairste gratis games in de App Store
Sluiten