Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 12 nov 2017

Vijf apparaten onder de 50 euro om met je Google Home Mini te gebruiken

Steeds meer mensen beginnen toe te geven aan de massaal opkomende smarthome apparaten. Want waarom zou je moeilijk doen als je ook gewoon kunt blijven zitten. Niet al te lang geleden introduceerde Google de Google Home Mini, welke met een zachter prijsje komt dan de originele Google Home en de slimme speaker voor meer mensen toegankelijk maakt. Een smarthome hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Dit zijn alvast vijf apparaten, die met de Home Mini kunt besturen. Het fijne is dat ze allemaal onder de vijftig euro kosten.

Belkin WeMo slimme stekker

De WeMo slimme stekker van Belkin maakt elk apparaat dat je hebt op afstand bestuurbaar. Je stopt gewoon de stekker in het stopcontact en sluit vervolgens bijvoorbeeld je koffiezetapparaat, tosti apparaat of wasmachine aan. Normaal gesproken kun je via de app je apparaten aan en uitzetten. Gekoppeld met je Google Home Mini, kun je nu echter ook spraakopdrachten gebruiken. De stekker houdt ook het energieverbruik bij van het aangesloten apparaat, zodat je alles in de gaten kunt houden. Ook kan de stekker je een notificatie sturen, wanneer de wasmachine bijvoorbeeld klaar is met wassen.

Prijs: 49,99

TP-Link HS100 slimme stekker

Ook de TP-Link HS100 is een slimme stekker om lekker op afstand alles te kunnen besturen. Je kunt een timer instellen om bijvoorbeeld na een tijdje automatisch je strijkijzer uit te laten schakelen. Als je op vakantie bent, kun je met de TP-Link stekker een weekschema voor je lichten instellen, zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Natuurlijk kun je dit ook gebruiken om ‘s ochtends en ‘s avonds je lichten automatisch aan en uit te laten gaan.

Prijs: 34,95 euro

Google Chromecast

Natuurlijk werkt Google’s Chromecast ook met je Google Home Mini. Als je al een Chromecast hebt, weet je hoe handig hij is om streamingdiensten zoals Netflix, Youtube en Spotify via je tv af te laten spelen. Ook kun je heerlijk video’s op je computer groot bekijken op je televisie. Met de Home Mini hoef je hiervoor je handen niet meer vies te maken, maar kun je Chromecast gewoon vertellen wat hij moet doen.

Prijs: 39 euro

Google Chromecast Audio

Net als de Google Chromecast is de Chromecast Audio een klein rond apparaatje. Je kunt hem aansluiten op je speakers, zodat je muziek via wifi gestreamd kan worden. Zoals de naam al aangeeft is het apparaat alleen voor audio bedoeld en kun je dus geen video’s streamen. Op deze manier maak je je oude speakers in één klap slim en kunnen ze nog een tijdje mee in je smarthome.

Prijs: 39 euro

TP-Link LB110 slimme lamp

De TP-Link LB110 is een slimme LED-lamp, die je kunt dimmen om hem aan te passen aan je romantische date of of juist lekker fel kunt instellen, zodat je je boek kunt lezen. Je kunt hem instellen om op bepaalde tijdstippen aan of juist uit te gaan. Ook kan de lamp automatisch aan gaan wanneer het donker wordt en juist weer uitschakelen als de zon opkomt.

Prijs: 37,45

Google assistant zien we steeds meer geïntegreerd worden in allerlei apparaten. Ook Siri breidt haar domein steeds meer uit. De slimme assistent kan nu zelfs ook met je Tesla auto spelen.

Reageer op artikel:
Vijf apparaten onder de 50 euro om met je Google Home Mini te gebruiken
Sluiten