‘Apple lanceert 10.8-inch iPad in 2020, 8.5-inch iPad mini in 2021’

Momenteel is de standaard iPad, de zogenaamde zevende generatie van de familie, een apparaat met een scherm van 10.2-inch. In de tweede helft van dit jaar zou er echter een plan zijn om een nieuwe 10.8-inch variant op de markt te brengen.

Dat is hetgeen dat de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo naar buiten heeft gebracht in een nieuwe research note, welke is opgepakt door de website MacRumors. Daarnaast zou er ook sprake zijn van een 8.5-inch iPad Mini, welke in 2021 moet gaan verschijnen.

Een nieuwe 10.8-inch iPad komt er aan

Het is niet helemaal duidelijk of de nieuwe 10.8-inch iPad een vervanger wordt van één van de huidige modellen of dat het om een nieuwe product gaat die gaat bestaan naast de huidige varianten. Naast de ‘gewone’ variant van 10.2-inch heb je ook nog de Air, welke gebruik maakt van een 10.5-inch scherm. De Mini zou overigens wel gewoon het nieuwe model gaan worden. De laatste keer dat die een upgrade kreeg was in maart 2019. Een release in 2021 zou dus betekenen dat er twee jaar tussen zit, wat niet heel erg gek is. Bij de laatste update kreeg de Mini een A12 Bionic Chip, een verbeterde front camera en de ondersteuning van de originele Apple Pencil.

Naast het het nieuws dat er twee nieuwe iPad-modellen aan komen, liet Kuo ook weten wat wat hem betreft het plan is van de nieuwe 20W power adapter. Deze dook onlangs op. In eerste instantie dachten we dat die geleverd zou worden bij de iPhone 12. Maar daarvan is nu de verwachting dat die zonder power adapter wordt geleverd. Het zou volgens Kuo een optionele upgrade zijn die gebruikers kunnen aanschaffen. Maar wanneer je een nieuwe generatie iPad koopt, dan zou dit apparaat er wel bij zitten, zodat je hem sneller kunt opladen wanneer de batterij leeg is.

Reageer op artikel:
‘Apple lanceert 10.8-inch iPad in 2020, 8.5-inch iPad mini in 2021’
Sluiten