Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 jun 2019

Gaan we weer: Apple roept 15-inch MacBook Pro terug vanwege gevaar

De tijd dat de MacBook een goed product is dat zonder problemen door het leven gaat, is zonder enige twijfel al lang en breed voorbij. Na verschillende terugroep- en reparatieprogramma’s, kan Apple weer aan de bak. De producent uit Cupertino roept het 15-inch model van de MacBook Pro (Late 2015) terug om veiligheidsredenen.

Apple roept 15-inch MacBook Pro terug vanwege oververhitting gevaar accu

Apple is begonnen met een terugroep-programma voor de 15-inch MacBook Pro. Het gaat om het model dat eind 2015 is verschenen (late 2015 model) en tussen dat jaar en 2017 is verkocht. Volgens de producent uit Cupertino is de kans groot dat de accu oververhit en een brand zou kunnen veroorzaken. De waarschuwing is op dit moment dusdanig serieus, dat Apple de gebruikers ook op het hart drukt om de laptop niet meer te gebruiken.

Op de website van Apple is het mogelijk voor gebruikers om te checken of hun MacBook Pro onder de risicomodellen valt. Is dat het geval, dan vraagt het bedrijf je om langs te komen in de Store om de accu te vervangen. Tot die tijd wordt je dus aangeraden om geen gebruik meer te maken van de MacBook Pro. Apple laat weten dat het risico op oververhitting overigens niet heel erg groot is, maar dat het zeker voor het onzekere nemen simpelweg de juiste beslissing is. Alle 15-inch laptops (late 2015 model) die tussen 2015 en 2017 zijn verkocht, worden teruggeroepen.

Zo check je of jouw laptop getroffen is

Om er zeker van te zijn dat jouw laptop onder de risico-gevallen valt, zijn er een paar stappen die je kan nemen. Zo rij jij bijvoorbeeld niet naar de Apple Store om vervolgens te horen te krijgen dat je MacBook Pro niet gerepareerd hoeft te worden.

Apple MacBook Pro 2015 teruggeroepen

We loodsen je door de stappen heen. Dit is wat je moet doen:

  • Start de laptop op en klik in het Apple-menu linksboven op ‘Over deze Mac’.
  • Kopieer in het tabblad ‘Overzicht’ het serienummer.
  • Plak het serienummer op de speciale pagina van Apple.
  • Voila! Je weet waar je aan toe ben.

Kom je er echt in aanmerking voor en is jouw MacBook Pro een risico, luister dan echt goed naar de waarschuwing van Apple. Gebruik je laptop niet meer en breng hem direct naar de Apple Store. Hoe sneller het probleem verholpen is, hoe beter. In het ergste geval duurt de vervanging 1 tot 2 weken.

Reageer op artikel:
Gaan we weer: Apple roept 15-inch MacBook Pro terug vanwege gevaar
Sluiten