Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26/07/2019

Apple’s nieuwe 16-inch MacBook Pro mogelijk al voorzien van nieuw toetsenbord

Apple introduceerde in 2015 een nieuw soort toetsenbord voor de Macbooks. Met het butterfly keyboard had Apple zichzelf een mogelijkheid gegeven om zijn laptops nog compacter en dunner te maken. Op dat moment was er een soort space-race gaande van welk bedrijf de dunste laptop kon maken. Maar sinds de introductie is het eigenlijk kommer en kwel met het nieuwe toetsenbord. Na jaren te hebben geprobeerd om het probleem te verhelpen, maakte het bedrijf al bekend dat het afscheid zou gaan nemen van de buttlerfly keyboard. En dat lijkt nu al te gaan gebeuren met de nieuwe Macbook Pro 16 inch, die eind dit jaar moet gaan komen.

Geen butterfly keyboard meer in de toekomstige Macbooks van Apple

Het grootste probleem van de butterfly keyboard op de Macbook is dat je het risico loopt dat er stof onder komt. Als gevolg daarvan werken bepaalde knoppen niet meer en dat is natuurlijk een no-go. Sinds de eerste problemen heeft Apple geprobeerd het op te lossen en uiteindelijk toegegeven dat het probleem bij verschillende modellen bestond. Maar ben bleef Macbooks met zo’n toetsenbord uitkomen. Volgens Apple-insider Ming-Chi Kuo is dat straks verleden tijd.

Kuo bracht een notitie uit aan investeerder, waar website Macrumors zijn hand op heeft weten te leggen. Daarin wordt gesteld dat het eerst de nieuwe Macbook Pro van 16 inch is die een scissor mechanism keyboard krijgt. Daarna volgen in 2020 alle andere modellen. En in 2021 is het de volledige standaard. Wat dat precies gaat betekenen voor de dikte van de laptops, dat valt nog te bezien. Het is in elk geval wat eerder dan dat we eerder hadden verwacht.

butterfly keyboard apple macbook pro

Kuo stelt verder dat gebruikers het verschil tussen de twee toetsenborden niet heel erg zullen merken. Wel zou het nieuwe toetsenbord een tikkie fijner zijn om mee te werken, maar dat is natuurlijk wel wat giswerk. Het is een gevalletje eerst zien, dan geloven. Wil je meer lezen over alles dat met de Macbook te maken heeft? Bezoek dan hier ons zeer uitgebreide archief over de populaire laptop van Apple.

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe 16-inch MacBook Pro mogelijk al voorzien van nieuw toetsenbord
Sluiten