Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 april 2019

5G iPhone: grote concurrent biedt Apple helpende hand

Waar grote smartphone-producenten zich in 2019 richten op 5G ondersteuning, komt Apple pas volgend jaar met de functie. Echter lijkt de producent met een aantal problemen te kampen, waardoor de ontwikkelingen niet heel soepeltjes verlopen. Gelukkig voor Apple is er een concurrent die een helpende hand biedt. 

Helpende hand voor Apple’s 5G iPhone

Apple gaat, in tegenstelling tot de concurrentie, pas in 2020 aan de haal met 5G. Dit heeft de producent uit Cupertino al lang en breed aangekondigd. Maar waar het bedrijf op dit moment al achter loopt op de rest van de markt, lijken zich ook nog eens problemen voor te doen in de ontwikkelingen rondom 5G. Volgens verschillende geruchten heeft het bedrijf, vooral dankzij Intel’s achterstand met 5G-chips, moeite met de ontwikkelingen rondom de ondersteuning. Een probleem waar grote concurrent Huawei maar al te graag bij wil helpen.

Volgens de website Engadget heeft Apple een bijzondere aanbieding gekregen van Huawei. Waar de Chinese techgigant zich normaal niet bezig houdt met het verkopen van chips of modems, lijkt het dit nu wel te doen. Huawei maakt een uitzondering voor het bedrijf en biedt het bedrijf het Balon 5000-modem aan. Deze zit ook gevestigd in de opvouwbare Mate X smartphone van de producent. Of Cupertino geïnteresseerd is in de hulp, en deze ook echt aanneemt, is een tweede.

Want 5G netwerk Nederland Apple iPhone

Maar de grote vraag voor Apple is: is er een andere optie. Als de producent uit Cupertino volgend jaar aan de slag wil met ondersteuning voor 5G, dan moet Intel wel flinke stappen gaan maken. Mochten de geruchten waar zijn heeft Intel oprecht moeite met de ontwikkeling. De producent van de modems lijkt tot 2021 nodig te hebben om een 5G iPhone überhaupt te kunnen produceren. en dat zorgt voor een uiterst lastige situatie voor Apple.

Lastige positie

Het bedrijf van Tim Cook zit namelijk in een uiterst nare positie. Zo heeft Apple flinke ruzie met Qualcomm, wat verantwoordelijk is voor bijna alle 5G smartphones op de markt op dit moment, waardoor de optie voor deze modems lijken te vervallen. Daarbij kan het weinig tot geen gebruik maken van de aanbieding van Hauwei, gezien Amerika en China met elkaar overhoop liggen. Hierdoor wordt er ook gemeld, vanuit de Amerikaanse regering, dat er spionage-software in de toestellen van de Chinese techgigant zitten. Apple is een Amerikaans bedrijf, dus ook deze situatie is uiterst lastig.

Apple iphone SE 2

Het enige wat er nog op zit voor Apple is wachten tot Intel klaar is met de modems, of wachten tot hun eigen modems klaar zijn voor gebruik. Hoe je het ook went of keert: Apple zal voorlopig nog flink werk hebben aan de productie van 5G smartphones.

Reageer op artikel:
5G iPhone: grote concurrent biedt Apple helpende hand
Sluiten