Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 aug 2019

Apple aan de haal met 5G: iPhone niet eerste product met ondersteuning

Terwijl allerlei Android-producenten in 2019 al aan de haal gaan met 5G ondersteuning, doet Apple het rustiger aan. De producent uit Cupertino gaat vanaf 2020 pas aan de haal met een 5G iPhone, wat eerder precies op tijd is in plaats van laat. Maar wat nou als de iPhone niet het eerste apparaat is met de ondersteuning? Het lijkt er namelijk sterk op dat de MacBook als eerste aan de haal gaat met 5G.

Apple MacBook eerste apparaat met 5G ondersteuning

Vorige maand kocht Apple de modem-tak van Intel waarmee het een ding duidelijk maakte: het bedrijf gaat aan de haal met een eigen 5G-chip. Na alle problemen die Intel zelf ondervond, moest Apple de relatie met Qualcomm weer aansterken door te schikken in de rechtszaak. Hierdoor zijn de iPhones van 2020 voorzien van een Qualcomm 5G chipset, waardoor de eerste smartphone van Apple met de desbetreffende ondersteuning een feit is. Maar waar we al die tijd uitgingen van het feit dat de iPhone het eerste product uit Cupertino zou zijn met deze ondersteuning, zou het zomaar eens het tweede product kunnen worden.

Volgens het betrouwbare DigiTimes wordt er in Cupertino gewerkt aan een MacBook met 5G ondersteuning. Dit maakt de website op uit het nieuws dat bronnen binnen Apple’s leveranciersketen naar buiten hebben gebracht. Gezien het feit dat de leveranciers er al van op de hoogte zijn, kan het dus zomaar eens het eerste product van Apple worden met 5G ondersteuning. Sterker nog: we zouden zomaar eens voor het eerst tegen een Mac aan kunnen kijken met de ondersteuning voor een mobiel netwerk. En dat zal ook zeker niet de laatste zijn.

Volgens de bronnen heeft Apple een uiterst grote bestelling geplaatst met 5G-antennes die speciaal ontworpen zouden zijn voor de MacBook. Mocht de informatie kloppen dan gebruik de producent tussen de 13 en 15 antennes per MacBook. In tegenstelling tot een smartphone (11 antennes) zijn dat 2 tot 4 antennes meer. Door de grootte van de order, en het feit dat ze gemaakt zijn van keramisch materiaal, is de kan vrij groot dat Apple begint met de MacBook Pro.

MacBook Pro Apple 5G

Eerder dan 2020?

Dat de iPhone met 5G ondersteuning in 2020 verschijnt is inmiddels zo goed als zeker. Met het feit dat de MacBook met de ondersteuning eerder zou zijn in het achterhoofd, zou je misschien kunnen denken dat deze in 2019 het levenslicht al ziet. Dat is overigens niet waar. Volgens DigiTimes gaan de eerste Mac-laptops met 5G in 2020 pas verschijnen. Op dat moment moet de productie afgerond zijn.

Het lijkt er dus steeds meer op dat Apple het 5G-netwerk in 2020 volledig gaat omarmen. Eerst met de komst van een 5G MacBook (Pro?) en vervolgens met een 5G iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple aan de haal met 5G: iPhone niet eerste product met ondersteuning
Sluiten