Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 23 apr 2019

Apple’s 5G iPhone: dit is wanneer we hem kunnen verwachten

Naast vouwbare smartphones is 5G het volgende grote ding dat we kunnen verwachten in de markt. Afgelopen week was er veel te doen omtrent de ontwikkeling en Apple. De producent van onder andere de iPhone had weinig geluk op het gebied van 5G modems en dat zorgde ervoor dat het de handen weer ineen moest slaan met Qualcomm.

Het was een handeling die voor veel vraagtekens zorgden. Vraagtekens die voornamelijk werden gezet bij de releasedatum van een 5G iPhone, want zou de telefoon nog in 2019 verschijnen? We deden eerder al een voorspelling, maar nu bemoeit de uiterst betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zich ook met de zaak.

Wanneer we de 5G iPhone van Apple kunnen verwachten

Het was afgelopen week een uiterst bijzondere week voor Apple. De producent is, net als veel Android-producenten, in de weer met 5G. De nieuwe verbinding staat volgend jaar pas echt rechtop, maar veel Android toestellen gaan dit jaar toch de mogelijkheid om verbinding te maken met het nieuwe netwerk dragen. Echter heeft Apple al tijden aangegeven dat het pas vanaf 2020 aan de haal gaat met de verbinding, mits alles goed zou gaan. En dat ging het dus niet. Intel, de modem-leverancier van Apple, liep tegen problemen aan en zou een 5G modem pas in 2021 kunnen leveren. Daarnaast was Apple in grote strijd met die andere grote modem-producten genaamd Qualcomm. Apple moest de strijdbijl begraven en toch de handen weer ineen slaan met het bedrijf.

En die actie zorgde bij veel mensen voor vragen. Want waar Apple misschien eerder had gemikt op 2020, wat misschien wel door Intel zou kunnen komen, zou het nu dus zomaar in 2019 met een 5G iPhone kunnen komen. Althans, dat waren de geruchten die rondgingen. Gelukkig zijn er analisten en specialisten die genoeg verstand hebben van de zaak om er een goed licht over te schijnen. Dat werd vorige week door dit bericht al duidelijk en wordt nu bevestigd door een flinke naam. De uiterst betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft zijn licht op de zaak geschenen en weet het zeker: de 5G iPhone verschijnt pas in 2020.

Apple opvouwbare iPhone

Veel te ambitieus

Volgens de analist is het veel te ambitieus om te denken dat de 5G iPhone in 2019 al verschijnt. Uiteraard snapt iedereen wel waar het nieuws vandaan komt. Qualcomm is al lang en breed klaar met het maken van 5G modems en is dé partij die de chips levert voor de Android vlaggenschepen. Echter is Apple de partij die zijn iPhones altijd in september presenteert en dat is een deadline die niet gehaald gaat worden wanneer er nu nog 5G ondersteuning moet komen voor de smartphones. Zeker wanneer er voor een zeer grote schaal geproduceerd moet worden.

Apple is dus een jaartje later dan bijna alle Android-producenten en dat is alles behalve erg. Ondanks het feit dat het goed is om zo snel mogelijk mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen, is het voor Apple totaal niet interessant om met 5G aan de haal te gaan in 2019. Op dit moment staat het netwerk nog dusdanig in de kinderschoenen dat het zo goed als onbruikbaar is. In Nederland verwacht T-mobile dat we vanaf 2020 aan de slag kunnen met het netwerk. En eigenlijk geldt dat wel voor de verbinding in het algemeen. Dus wat dat betreft haakt Apple in op het juiste moment.

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Apple’s 5G iPhone: dit is wanneer we hem kunnen verwachten
Sluiten