Mark Hofman
Mark Hofman Tech 30 jan 2019

Apple: “meer dan 900 miljoen iPhones in gebruik”

Ondanks het feit dat Apple het jaar niet heel goed begonnen is en de nieuwe iPhones niet echt aanslaan, is er voor de producent zelf geen enkele reden tot paniek. Het bedrijf uit Cupertino maakt bekend dat er op dit moment zo’n 900 miljoen iPhones in gebruik zijn. En dat zijn er veel. 

900 miljoen Apple iPhones in gebruik

Apple is 2019 niet heel erg lekker begonnen, maar er is geen nood aan de man. Ja, de producent moest de iPhone productie meerdere malen terug schroeven en verlaagde de omzetverwachting met zo’n 9 miljard. Toch gaat het hartstikke goed als het op de smartphones van het bedrijf aankomt. Het bedrijf uit Cupertino maakt vandaag haar cijfers bekend tegenover aandeelhouders, de media en de consument. Er is oprecht geen enkele reden tot paniek.

De omzet rondom de nieuwe iPhones is met zo’n 13.2% gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat maakt Apple vandaag bekend in de zogeheten Earnings Call. Tegenover de media, aandeelhouders en de medewerkers laat het bedrijf weten dat er echter geen reden is tot paniek. Ook al zegt de producent dat niet in specifieke woorden, laat het aantal iPhones in gebruik dit wel zien. Volgens de producent zijn dat er, op dit moment, zo’n 900 miljoen.

Dit is eigenlijk de eerste keer dat Apple deze statistieken openlijk bekendmaakt en het representeert gelijk een hoogtepunt voor de producent. Wanneer de actief gebruikte Apple Watch, iPad, iPod en Mac meegerekend worden, hebben we te maken met 1.4 miljard actieve apparaten. En dat is indrukwekkend. In tegenstelling tot de iPhone, houdt de producent wel haar mond over specifieke actieve gebruikers over alle andere apparaten.

Apple iPhone Xs Max review

Het is geen geheim dat Apple het wel eens makkelijker gehad heeft, maar de bovenstaande cijfers tonen toch aan dat er geen man overboord is. De producent heeft het jaar misschien niet zo sterk afgetrapt, maar zal de rest van het jaar weer volop blijven presteren. Althans, dat is wat deze analist te melden heeft.

Reageer op artikel:
Apple: “meer dan 900 miljoen iPhones in gebruik”
Sluiten