Ilona Braam
Ilona Braam Tech 13 sep 2018

Apple A12 Bionic chip: krachtiger, sneller en zuiniger dan ooit

Het is je vast niet ontgaan dat Apple gisteren eindelijk zijn nieuwe iPhones heeft onthuld: de iPhone XS, iPhone XS Max en de ietwat goedkopere iPhone XR. Alledrie de toestellen worden gepowered door Apple’s kersverse A12 Bionic chip. Deze is uiteraard weer een stap vooruit vergeleken met de A11 en zorgt ervoor dat we te maken hebben met de meest krachtige iPhones tot nu toe.

A12 Bionic sneller en efficiënter

Net zoals de A11 chip van vorig jaar is ook de A12 Bionic chip uitgerust met een sexta-core GPU, welke is gebaseerd op Apple’s Fusion architectuur. Twee van de kernen zorgen voor de performance en vier zorgen ervoor dat alle processen efficiënt verlopen. Vergeleken met vorig jaar zijn de kernen 15 procent sneller en maar liefst 40 procent efficiënter geworden. De vier efficiëntie kernen verbruiken daarbij ook nog eens 50 procent minder energie. Tijdens de presentatie werd gisteren gedemonstreerd hoe we vanaf nu nog meer kunnen genieten van games met graphics die sneller en vloeiender zijn geworden.

iPhone XS

Zes extra neural engine kernen

Ook de neural engine is aangepakt en het dual-core ontwerp van vorig jaar is nu vervangen door een nieuw ontwerp met acht kernen. Waar de A11 Bionic 600 miljoen handelingen per seconde aankon, pronkt de A12 Bionic met een indrukwekkende 5 biljoen activiteiten per seconde. Dat is een behoorlijke vooruitgang en zorgt ervoor dat alles nog net iets soepeler verloopt op de smartphones.

Apple A12 Bionic chip

Langere batterijlevensduur

De beeldprocessor maakt het geheel af en is ook een stuk krachtiger geworden. Dat is onder andere belangrijk voor mensen die veel foto’s maken met hun toestel en je zou een redelijke boost moeten zien in de kwaliteit. Als cherry on top gaat de batterij van de smartphones ook nog langer mee, omdat alles efficiënter is geworden. De iPhone XS Max zou anderhalf uur langer door kunnen gaan, terwijl de iPhone XS daar nog een half uur bovenop doet.

Gisteren werd naast de nieuwe iPhones ook de Apple Watch Series 4 onthuld, maar opvallend was dat we toch wat gadgets misten. Deze zes gadgets schitterden door afwezigheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple A12 Bionic chip: krachtiger, sneller en zuiniger dan ooit
Sluiten