Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 nov 2018

Patentaanvraag Apple verandert uiterlijk toekomstige iPhones drastisch

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor Surface Finishing: een nieuwe afwerking voor de achterkant van iPhones. Hierdoor wordt de “simpele” afwerking aan de achterkant van de iPhones vervangen door een premium afwerking. Iets wat we, bijvoorbeeld, ook al zien bij toestellen als de Huawei P20 Pro. Apple gaat het uiterlijk van haar toekomstige iPhones flink aanpassen.

Apple’s nieuwe look voor iPhones

Een patentaanvraag van Apple heeft weggegeven dat toekomstige iPhones drastisch gaan veranderen qua uiterlijk. De toestellen zouden er, mocht de aanvraag toegepast worden, uit kunnen komen te zien als de Huawei P20 Pro met een gradient finish. Surface Finishing, zoals de afwerking heet, verandert de achterkant van de iPhones achter het glazen scherm. Waar deze op dit moment wit of zwart is, zal het plaats maken voor kleurverlopen en regenboog effecten.

Patentaanvraag Apple nieuwe iPhone look

Volgens MySmartPrice, die achter de aanvraag van Apple kwam, hebben we te maken met een CNC die strepen in het toestel graveert. Deze lijnen zorgen ervoor dat het licht wat op het product valt op een andere manier wordt weerkaatst dan normaal gesproken. En dat zorgt er dan weer voor dat we verschillende kleuren en verlopen zien op de achterkant van het toestel. Waar Apple voorheen hun achterkant zandstraalde, maakt het nu gebruik van keramische kralen om een gecontroleerde kleurverloop te maken. Het zou een unieke look kunnen geven aan de iPhone, mits het werkt uiteraard.

Patentaanvraag Apple nieuwe iPhone look

Nieuwe look in 2019?

Het gaat op dit moment niet slecht met Apple, maar dat het wel is beter ging hoeft geen geheim te zijn. De goedkopere iPhone XR doet niet wat de producent had verwacht, maar de iPhone XS weet dan weer iets beter te presteren. Toch zou Apple in 2019 wel iets gaan doen op het gebied van de iPhones om de verkoopcijfers weer te laten stijgen. Wat dat precies wordt weten we niet, maar een nieuw design voor de toestellen zou zeker geen kwaad kunnen. Het huidige ontwerp gaat inmiddels twee jaar mee en is wel weer aan vernieuwing toe. Iets wat met de patentaanvraag bevestigt wordt.

Apple iPhone Xr review design

Benieuwd wat wij van de goedkopere iPhone XR vonden? Check dan onze review!

Reageer op artikel:
Patentaanvraag Apple verandert uiterlijk toekomstige iPhones drastisch
Sluiten