Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 mei 2018

iPhone-accu laten vervangen? Je krijgt nog geld van Apple!

Heb jij tussen 1 januari en 28 december 2017 de accu van jouw iPhone 6 of iPhone 7 laten vervangen, buiten de garantieperiode? Dan krijg je 60 euro van Apple terug. Dat heeft de techgigant vandaag bekend gemaakt.

Vervangingen van accu iPhone

Deze nieuwe actie is een verlengstuk van het vervangingsprogamma dat eerder al werd uitgerold. Nadat bekend werd dat iOS de snelheid van iPhones terugschroeft naar mate de accu minder presteert, kondigde Apple een speciaal programma aan. Gebruikers konden voor 29 euro hun accu laten vervangen, waar dat voorheen 89 dollar kostte.

Een mooie bonus bovenop een al welkome actie. Het geldt wordt teruggestort op de rekening waarmee je de reparatie hebt betaald. Tussen 23 mei en 27 juli 2018 krijg je automatisch een mail als je in aanmerking komt. Daarin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het geld terug kunt krijgen.

Vervanging accu iPhone

Heb je contact afgerekend? Dan kun je met je factuur contact opnemen met Apple Support. Het tegoed is beschikbaar voor alle gebruikers van een iPhone 6, 6 Plus, SE, 6S, 6S Plus, 7 en 7 Plus die 89 euro in plaats van 29 euro hebben betaald voor de vervanging in de eerder genoemde periode.

Goodwill

De vervanging van jouw accu moet logischerwijs wel hebben plaatsgevonden in een Apple Store, Apple-reparatiecentrum of erkende serviceprovider. Naast dit soort programma’s heeft Apple ook aan de softwarekant het een en ander transparanter gemaakt.

Zo is het sinds iOS 11.3 mogelijk om te controleren wat de status van jouw accu is. Ook heeft de techgigant na de felle kritiek uitgelegd hoe iOS met de gezondheid van accu’s omgaat, en waarom dat in het voordeel van de consument is. Goede bedoelingen of niet, het blijft een kwestie waarin Apple vanaf het begin transparanter had moeten zijn.

Gelukkig toont het bedrijf zich met het vervangingsprogamma van zijn beste kant, en is dit verlengstuk al helemaal een mooi stukje goodwillApple Support. Neem voor meer informatie en voorwaarden contact op met .

 

Reageer op artikel:
iPhone-accu laten vervangen? Je krijgt nog geld van Apple!
Sluiten