Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 26 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple claimt dat geruchten over verminderde kwaliteit Face ID onjuist zijn

Gisteren bracht Bloomberg het bericht naar buiten dat Apple het Face ID-systeem van de iPhone X minder accuraat heeft gemaakt. Dit zou een gevolg zijn van productieproblemen voor de nieuwe smartphone. Apple heeft hierop gereageerd en gezegd dat deze beweringen volledig onjuist zijn.

Face ID is niet minder accuraat

De sensoren die nodig zijn voor Face ID leveren problemen op waardoor er relatief weinig iPhone X-exemplaren worden geproduceerd. Apple zou de controversiële beslissing hebben genomen om leveranciers de opdracht te geven de gezichtsherkenningstechnologie minder accuraat te maken.

Deze geruchten over de productie van de iPhone X heeft Apple gisten zelf ontkent. Het techbedrijf bracht in een statement naar buiten dat consumenten zich erg verheugen op de iPhone X en op Face ID, en dat ze niet kunnen wachten tot mensen de smartphone vrijdag in hun handen hebben. Ze geven aan dat hun gezichtsherkenning een krachtig en accuraat verificatie-systeem is en dat dit niet veranderd is. Apple verwacht dan ook dat Face ID de nieuwe ‘gold standard‘ gaat worden voor het ontgrendelen van je telefoon met je gezicht.

Face ID

Apple wat zeg je nou eigenlijk?

Apple gaat in het statement ook in op het feit dat Bloomberg heeft gezegd dat het techbedrijf de kwaliteit van de onderdelen heeft verminderd zodat het productieproces sneller kan verlopen. In het statement zegt Apple wel dat het sommige specificaties van de gezichtsherkenning wat heeft aangepast om het productieproces te versnellen.

Het is onduidelijk of deze nieuwe specificaties de efficiency van de Face ID-technologie zullen verminderen. Apple stelt dat Face ID nog altijd accurater zal zijn dan Touch ID, zelfs wanneer de technologie minder sterk zou worden gemaakt; ‘’De kans dat iemand je telefoon ontgrendeld met Face ID is 1 op de 50.000’’.

Apple heeft een mooi marketingpraatje over hun gezichtsherkenning verwerkt in het statement, dat moet je ze meegeven. De conclusie van het uitgebreide statement: Apple zegt niet dat ze hebben ingeleverd op de kwaliteit van de Face ID, maar wel dat ze wat aanpassingen hebben gedaan in het productieproces.

Face ID

Wil je het zelf testen? Dan kun je de iPhone X morgen pre-orderen. Hoe je deze exclusieve smartphone kunt bemachtigen? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple claimt dat geruchten over verminderde kwaliteit Face ID onjuist zijn
Sluiten