Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 nov 2018

Officiële certificering Apple AirPods 2 bevestigt eerste details

Apple‘s beslissing om de headphone jack te schrappen is nog steeds controversieel. Sindsdien zijn steeds meer grote namen de port gaan schrappen. Als er een techgigant dichtbij een waardige vervanger komt, dan is het Apple wel met de Apple AirPods.

Apple AirPods 2?

Je kunt er niet omheen dat de draadloze oordopjes uitstekend werken. Althans, qua gebruikservaring. Het koppelen en het herkennen van je apparaten werkt veel beter dan wat je normaliter van Bluetooth gewend bent.

De geluidskwaliteit en het filteren van omgevingsgeluid valt echter vies tegen. Gelukkig wijzen geruchten er al sinds begin dit jaar op dat er een opvolger komt. Waterdicht, met beter geluid en wellicht betere ondersteuning voor Siri.

Allemaal leuk en aardig, maar de AirPods 2 werden niet genoemd tijdens de events van afgelopen maanden. Waar blijven de langverwachte oordopjes? Nu hebben we het sterkste bewijs tot nu toe te pakken dat ze toch echt binnenkort uitkomen.

Apple Airpods 2

De accessoires zijn namelijk gecertificeerd door de Bluetooth SIG. Er bestaat dus dan ook geen twijfel meer over of de oordopjes bestaan. Uit de certificatie blijkt dat de opvolgers ook gewoon AirPods zullen heten. Geen AirPods 2 dus. De modelnummers (A2031 en A2032) bewijzen dat het wel om nieuwe modellen gaat.

Helaas verklapt de certificatie verder vrij weinig. Het enige wat hiermee officieel is gemaakt, is dat de AirPods Bluetooth 5.0 ondersteunen. Eerdere geruchten wezen erop dat Apple aan active noise canceling voor oordopjes werkt, maar die feature is naar verluidt pas klaar tegen de tijd dat de derde generatie uitkomt.

Maar wanneer worden de nieuwe AirPods dan onthuld? Het lijkt er sterk op dat je in maart pas kennis zult gaan maken met de accessoires. Dan wordt naar verwachting ook de nieuwe iPad mini onthuld.

⏱Check ook: USB-C niet alleen de toekomst voor Apple en dit is waarom!

Reageer op artikel:
Officiële certificering Apple AirPods 2 bevestigt eerste details
Sluiten