Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 mrt 2019

Apple gaat door: deze week showtime voor AirPods 2, AirPower en iPod Touch?

We zitten midden in een merkwaardige Apple-week. Waar de techgigant normaal zijn gadgets met veel fanfare op het podium onthult, is dat nu anders.

iPads, iMacs, iPod Touch, AirPower en AirPods

Maandag kregen we nieuwe iPads, dinsdag iMacs. Vandaag kunnen we volgens betrouwbare bronnen rekenen op de langverwachte nieuwe iPod Touch.

Donderdag is het naar verluidt tijd voor de AirPower, eindelijk, en vrijdag komt Apple met een draadloos oplaadbare case voor de AirPods. Een week vol onthullingen dus.

Dat beweert Max Weinbach. Volgens hem gaan we dus vandaag kennis maken met de iPod Touch, waarschijnlijk ergens vanmiddag. Dat komt overeen met eerder gelekte informatie.

Betrouwbare bronnen en hints

Weinbachs bronnen werken bij Apple zelf. Ze hebben niet direct gewerkt aan de AirPower of de AirPods, dus neem vooral wat die twee gadgets betreft deze geruchten met een flinke korrel zout. Een bron speculeert ook dat de techgigant die twee gadgets tegelijkertijd zal onthullen op donderdag. Je kunt de case immers opladen met de AirPower.

Recente veranderingen in de iOS 12.2 beta resulteerden in ‘significante’ aanpassingen in de code voor het draadloos opladen van producten van Apple. Ook bevat iOS nu code om te identificeren welke ‘twee apparaten tegelijkertijd op dezelfde mat opgeladen worden.”

Geen AirPods 2

Is er dan ook slecht nieuws? Zeker. Naar verluidt worden de AirPods 2 pas in september onthuld, naast de iPhone 11. Tot dan krijgen de originele AirPods dus een tweede leven dankzij de aankomende case.

Tegen die tijd kun je rekenen op nagenoeg hetzelfde design, verbeterde grip, een beter geluid en always-on Siri. Ook zal Apple‘s W2 Bluetooth-chip zorgen voor een sterk verbeterde accuduur. Althans, als we gelekte informatie moeten geloven.

Op 25 maart zal Apple dus waarschijnlijk enkel focussen op Apple Video, zijn Netflix-killer. Netflix is er niet bang voor.

Reageer op artikel:
Apple gaat door: deze week showtime voor AirPods 2, AirPower en iPod Touch?
Sluiten