Tech 25 jan 2019 Noah Korevaar

iOS 12.2 beta verraadt nieuwe feature onaangekondigde AirPods 2

Het is al een tijdje duidelijk dat de AirPods 2 eraan komen. Nu heeft Apple dat zelf ook indirect bevestigd, middels een geheim scherm in de nieuwste beta van iOS 12.2. Op dit moment kun je Siri activeren op de AirPods door er twee keer op te tikken.

Apple AirPods 2: Hey Siri!

Daar komt dus geen stem-activatie bij kijken. Toch trof 9to5Mac een opmerkelijk geheim scherm tegen in de nieuwste beta. Het gaat om het scherm dat gebruikers zien als ze draadloze oordopjes willen instellen, middels Bluetooth.

Een knop onderaan het scherm laat AirPods 2-gebruikers Apple‘s persoonlijke assistent activeren middels een stemcommando. Dan hebben we het over het bekende “Hey Siri.” Afgelopen september toonde Apple tijdens zijn iPhone-event een video waarin een persoon Siri activeerde door Hey Siri tegen zijn AirPods te zeggen.

AirPods 2 hey siri

Dat leidde toen al meteen tot speculatie op het internet: had Apple per ongeluk zijn onaangekondigde product in de video verwerkt? Die feature bestond immers niet op de huidige AirPods.

Naar verluidt krijgen we heel snel antwoord op die vraag, want het lijkt er sterk op dat de AirPods 2 nog in de eerste helft van 2019 uitkomen. Je kunt rekenen op een betere accuduur, noise-cancellation en zelfs waterdichtheid.

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Gartner zijn draadloze oordopjes in 2022 de meest populaire wearables. Oftewel, er is nog een flinke markt om te veroveren. Lees hier meer over de gelekte informatie die op een naderende lancering wijst. Check ook onze review van de neppe AirPods die wij op AliExpress hebben besteld.

9to5Mac

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 12.2 beta verraadt nieuwe feature onaangekondigde AirPods 2
Sluiten