Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Innovatieve features Apple AirPods 2 worden steeds duidelijker

Meer dan twee jaar geleden werden de AirPods geïntroduceerd, draadloze oordopjes van Apple. Nu is het tijd voor een opfrisbeurt, als we de geruchten moeten geloven. Het kan bijna niet anders dan dat we nog dit voorjaar kennis gaan maken met de AirPods 2.

Apple AirPods 2: betere basweergave

Qua design hoef je niet veel veranderingen te verwachten. Dat design blijft naar verluidt grotendeels identiek. Aan de binnenkant verandert er echter wel het een en ander. De Indiase website MySmartPrice beweert uit betrouwbare bron meer informatie bemachtigd te hebben.

Die site heeft doorgaans accurate scoops, wat dit nieuws extra interessant maakt. De AirPods 2 klinken volgens MySmartPrice een stuk beter dan hun voorgangers, vooral als het om lage tonen gaat. Daarvoor heeft Apple inwendig meer ruimte vrijgemaakt, met als resultaat een flink verbeterde basweergave.

Coating en sensoren

Daarnaast kun je rekenen op een betere coating. Daardoor vallen de oordopjes minder snel uit je oren of uit je handen, doordat er meer grip is. Wel zo handig, want de peperdure oordopjes ben je zo kwijt. Vooral met platte oren vliegen ze al snel eruit.

Opvallend genoeg wil Apple naar verluidt diezelfde coating ook inzetten voor de nieuwe iPhones van eind dit jaar, waaronder de iPhone XI. Die hebben een glazen achterkant, wat een zeer glad toestel oplevert. Die coating komt daarbij goed van pas.

Ook gaat Apple naar verluidt je AirPods 2 inzetten om beter je sportprestaties te meten, ook zonder Apple Watch. Dat detail komt overeen met eerder gelekte informatie. De AirPods 2 worden qua sensoren en dergelijke dus een stuk ‘slimmer’.

Massaproductie en maart

Afgelopen januari kwam al het nieuws naar buiten dat de massaproductie van de AirPods 2 zelfs al van start zou zijn gegaan. Volgens betrouwbare bronnen kun je rekenen op een lancering in de eerste helft van 2019. De kans is groot dat het om het jaarlijkse Apple-event in maart gaat.

MySmartPrice

Reageer op artikel:
Innovatieve features Apple AirPods 2 worden steeds duidelijker
Sluiten