Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

Flinke upgrade: Leaker deelt innovatieve features AirPods 2

Naar verwachting gaat Apple de AirPods 2 op 25 maart onthullen. Deze maand nog dus. Maar wat voor upgrades kunnen we allemaal verwachten na meer dan twee jaar? Een betrouwbare leaker doet een boekje open.

Apple AirPods 2: flinke upgrades

Naar verluidt worden ze waterdicht, een welkome toevoeging. Ook kun je rekenen op een coating die meer grip biedt, waardoor ze hopelijk minder snel uit je oren glippen. Daarvoor gebruikt Apple waarschijnlijk de coating van de Apple Pencil 2.

Ook wordt het geluid sterk verbeterd, als we de geruchten moeten geloven. Siri speelt ook dit keer een grotere rol, en wacht altijd op nieuwe commando’s. Always-on dus.

Ook tof: naar verluidt kun je de Apple AirPods 2 ook in het zwart scoren, of is het toch space grey? In ieder geval wijst alles erop dat je kunt rekenen op een donkere uitvoering.

Razendsnel draadloos opladen

Een nieuw lek wijst erop dat de AirPods 2 niet alleen draadloos opgeladen kunnen worden, maar ook nog eens bijzonder snel. Apple maakt daarvoor gebruik van de universele Qi-standaard waarmee je bijvoorbeeld ook de Galaxy S10 kunt opladen.

Apple gaat echter voor een innovatieve implementatie die ervoor zorgt dat je de AirPods binnen 15 minuten van nul tot honderd procent op kunt laden. Dat beweert XDA’s Max Weinbach althans.

Zo kun je ook de case draadloos opladen. Dat heeft helaas echter ook een keerzijde: de case van de AirPods 2 is naar verluidt iets dikker en zwaarder. Mooie bonus-feature: de nieuwe case ondersteunt ook de originele AirPods.

Al met al lijkt Apple een indrukwekkende upgrade in petto te hebben, maar voor de echte details moeten we dus nog tot later deze maand wachten. Het wordt een interessant event, want naast de AirPods 2 kun je ook op nieuwe iPads rekenen, inclusief de langverwachte iPad mini 5. Wellicht maakt zelfs Apple Video zijn debuut, de Netflix-killer van de techgigant.

Reageer op artikel:
Flinke upgrade: Leaker deelt innovatieve features AirPods 2
Sluiten