Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 apr 2019

AirPods 2 uit elkaar gehaald: vier interne verrassingen onthuld

Na een lange reeks aan geruchten heeft Apple eindelijk de AirPods 2 (2019) uitgebracht. De eerste bestellingen zijn de deur uit, waardoor ook de reparatie-koningen van iFixit de oordopjes in handen hebben.

AirPods 2 uit elkaar gehaald

Ook nu hebben ze weer exact gedaan waar ze bekend om staan: gadgets uit elkaar halen. Door de AirPods 2 van binnen te bekijken doken er een aantal verrassingen op. Zowel positieve verrassingen als tegenvallers. We zetten er vier voor je op een rijtje.

Steviger doosje

De AirPods 2 zijn net als hun voorganger lastig om zelf te repareren. Zowel de oortjes als de case zelf zitten propvol technologie, in een haast onmogelijke compacte vormfactor. Daarmee zijn ze een technisch hoogstandje, vooralsnog niet geëvenaard door de concurrentie. Dat maakt de nieuwe AirPods echter ook lastig om zelf te repareren. Gelukkig zal dat ook minder snel nodig zijn: het scharnier is dit keer een stuk steviger en van mat metaal gemaakt.

AirPods 2

AirPods 2 case

Naast de scharnier zijn ook andere aspecten van de AirPods 2 (2019) verbeterd. De printplaat waarop alle componenten bevestigd zijn is nu voorzien van een waterafstotende coating. De case van de AirPods bewaar je waarschijnlijk in je broekzak, dus een rondje in de wasmachine is haast onvermijdelijk. Apple geeft er geen garantie op, maar de nieuwe AirPods zullen daar nu een stuk beter tegen kunnen.

Slecht nieuws

We hebben ook slecht nieuws: de batterijen in zowel de case als de oordopjes zelf zijn ongewijzigd. Oftewel, in iedere AirPod zit een 93 mAh batterij, in de case zelf 398 mAh. Door de zuinigere elektronica en Bluetooth 5.0 kun je gelukkig alsnog op een verbeterde accuduur rekenen. iFixit merkt tevens op dat de kleinere Galaxy Buds van Samsung een grotere accu hebben.

AirPods 2

Oorspronkelijk gepland voor 2018?

Alle geruchten en gelekte informatie wijst erop dat Apple de nieuwe AirPods eigenlijk vorig jaar al wilde uitbrengen. iFixit onderschrijft die vermoedens. Ze troffen op de verpakking een serienummer aan dat na het ontcijferen erop wijst dat de oordopjes al in week 44 van 2018 de productielijn verlieten.

AirPods 2

In alle bijgeleverde documentatie is 2018 ook het enige jaartal dat genoemd wordt. Bovendien wordt de gecancelde AirPower, een draadloze lader, ook op de verpakking genoemd. Waarschijnlijk wilde Apple de AirPods 2 samen met de iPhone XS en iPhone XS lanceren, maar is besloten om te wachten op de AirPower. Een pijnlijke flater, maar goed, we hebben nu in ieder geval nieuwe AirPods!

?Check dit ook: details rondom iPhones van 2020(!) lekken nu al

iFixit

Reageer op artikel:
AirPods 2 uit elkaar gehaald: vier interne verrassingen onthuld
Sluiten