Ramon Mens
Ramon Mens Tech 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

‘AirPods 3 verschijnen eind dit jaar met langverwachte feature!’

Hoewel de AirPods 2 pas enkele maanden geleden uit zijn gebracht, staat de volgende versie van de draadloze oortjes naar verluidt alweer op de planning. Apple komt volgens nieuwe geruchten eind 2019 met AirPods 3 die een nieuw ontwerp hebben en bovendien waterdicht zijn.

Dit klinkt erg onlogisch. Waarom zou Apple binnen 12 maanden een product twee keer bijwerken? De verklaring is simpel. De AirPods 2 zouden eigenlijk al in 2018, samen met de iPhone XS, op de markt komen. Apple wil door een sprintje te trekken de vertraging weer inlopen.

Nieuwe functies AirPods 3

Wat kun je verwachten van de draadloze oortjes van Apple? Analist Daniel Ives zegt van bronnen binnen de Aziatische productieketen gehoord te hebben dat een nieuw ontwerp volgt. Helaas geeft de analist geen verdere details. Wel staat volgens Ives waterbestendigheid op het programma.

Dit gerucht sluit aan bij eerdere berichten over de AirPods 3. De bekende reporter Mark Gurman sprak eerder ook al over het waterdicht maken van de oortjes. Daarnaast had de Bloomberg-reporter het ook over ruisonderdrukking (noise cancelling). Dit laatste wordt in de nieuwe geruchten niet bevestigd, maar het is op het kleine formaat zeker niet onmogelijk. Sony lanceerde onlangs al een AirPods-concurrent die voorzien was van noise cancelling-technologie.

Klik/tap voor groter.

Organisatie Apple audio op de schop

Een interessant detail dat op deze geruchten aansluit, is dat Apple zijn interne audio-organisatie heeft gereorganiseerd. Er zijn plannen om meer audio-producten uit te brengen en die worden allemaal rondom één chip gebouwd. Zowel die van Beats als AirPods en een toekomstige Apple-hoofdtelefoon waar het bedrijf uit Cupertino aan werkt.

Er is overigens nog een interessant product op komst dat functioneel gelijk is aan de AirPods, maar zich meer richt op sporters. Namelijk de PowerBeats Pro. Die moeten nog in juli in Nederland verschijnen. Genoeg audio-producten om naar uit te kijken dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘AirPods 3 verschijnen eind dit jaar met langverwachte feature!’
Sluiten