Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple AirPods 3 lekt uit: nieuw ontwerp komt heel bekend voor

De AirPods zijn zonder twijfel de populairste True Wireless oordopjes van de gehele markt. Het is dus niet heel verrassend dat Apple bezig is met zowel de Apple AirPods 3 als met de AirPods Pro. De komst van beide producten werd eerder al benoemd, maar vandaag zien we ook het ontwerp van één van de twee.

De mensen van 52audio hebben een foto naar buiten gebracht waarop het ontwerp van de Apple AirPods 3 duidelijk te zien is. En ondanks het feit dat dit ontwerp veranderd is ten opzichte van het vorige model, komt het wel heel erg bekend voor.

Apple AirPods 3 foto lekt uit

Het mag duidelijk zijn dat de Apple AirPods 3 heel erg lijken op de huidige AirPods Pro. Die laatste zijn in-ear oordopjes met premium functionaliteiten zoals Spacial Audio en Noise-Cancellation. De AirPods 3 neigen qua ontwerp wel degelijk die kant op te gaan, maar zullen niet voorzien zijn van de functionaliteiten. Daarnaast zijn de AirPods Pro draadloze in-ear oordopjes die dus daadwerkelijk in je oren zitten. Net als bij het huidige model zal de Apple AirPods 3 dat niet doen. Deze oordopjes gaan je oren in, maar zullen gewoon in de schelp blijven hangen. Voor sommige mensen een voordeel, voor andere een nadeel.

Eerder bracht Bloomberg al nieuws naar buiten dat Apple bezig zou zijn met nieuwe oordopjes. Zowel de komst van de Pro als van de Apple AirPods 3 werd bekend. Dankzij de gelekte foto’s lijkt het bewijs voor beide claims te groeien. Apple kiest er duidelijk voor om de oordopjes meer op zijn duurdere broer te laten lijken, waar de AirPods Pro op zijn beurt ook weer een nieuw ontwerp krijgt.

Apple AirPods 3
De nieuwe AirPods 3 (Afbeelding: 52audio)

AirPods Pro in compacter jasje

De AirPods Pro worden, net als de Apple AirPods 3, vernieuwd. Waar die laatste overstapt op het huidige Pro-ontwerp, zal die laatste voorzien worden van een gloednieuw ontwerp. De kenmerkende steeltjes van de oordoppen zullen zo goed als verdwijnen, waardoor ze ook een stuk compacter worden. Iets dat op zijn beurt dan weer invloed heeft op het ontwerp van de oplaadcase.

Op 10 november zal Apple nieuwe producten onthullen tijdens het One More Thing evenement. De kans dat de nieuwe Apple AirPods 3 of de Pro te zien zijn is heel erg klein. Bloomberg sprak eerder de verwachting al uit dat de oortjes in de eerste helft van 2021 pas verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple AirPods 3 lekt uit: nieuw ontwerp komt heel bekend voor
Sluiten