Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 apr 2019

‘Apple produceert Noise Cancelling AirPods veel eerder dan verwacht’

Waar Apple een aantal weken geleden de tweede generatie AirPods nog lanceerde, komen nu de geruchten naar buiten omtrent de derde generatie. Volgens website DigiTimes zou Apple de productie van de nieuwe oortjes, welke mogelijk voorzien worden van Active Noise Cancelling, eind dit jaar al willen starten. 

Start Apple de productie van derde generatie AirPods dit jaar?

Je zou het op z’n minst een opmerkelijk gerucht kunnen noemen. Apple zou, volgens website DigiTimes, eind dit jaar al de productie van gloednieuwe AirPods willen starten. De producent uit Cupertino lanceerde een aantal weken geleden de tweede generatie van de draadloze oortjes. In tegenstelling tot de eerste generatie zijn deze AirPods voorzien van een “He Siri” feature en wordt wireless charging ondersteund door de case. De derde generatie zou, naar verluidt, voorzien zijn van Active Noise Cancelling.

Het nieuws is afkomstig van bronnen uit Taiwan die melden dat Apple verschillende partners uit Azië heeft benaderd om de productie te starten. Deze bronnen melden ook dat Active Noise Cancelling, actieve ruisonderdrukking om omgevingsgeluid weg te filteren, onderdeel wordt van de nieuwe AirPods. Het is een feature die op veel grote koptelefoons te vinden is, maar nog ontbreekt op kleine oortjes. Officieel woord van Apple blijft op dit moment nog uit, waardoor het nieuws makkelijk met een korreltje zout genomen kan worden. De kans dat Apple, zo kort na de lancering van de tweede generatie, al bezig is met het plannen van de nieuwe productie is klein. Echter valt er wel wat voor te zeggen.

Productiedatum tweede generatie Apple AirPods
Foto door One More Thing

Verschillende berichten hebben er meerdere malen op gewezen dat Apple de tweede generatie AirPods eigenlijk al eind 2018 in de winkels had willen leggen. Dit is voornamelijk te zien door het feit dat het jaar 2018 achterop de doosjes staat van de nieuwe oortjes. De kans dat Apple oorspronkelijk het idee had om jaarlijks een nieuwe generatie uit te brengen is aanzienlijk aanwezig. Zeker wanneer je bovenstaand gerucht meepakt. In dat geval zou het best logisch zijn dat de producent uit Cupertino eind 2019 al nieuwe AirPods wil hebben. De kans dat deze nu later komen is aanzienlijk aanwezig.

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
‘Apple produceert Noise Cancelling AirPods veel eerder dan verwacht’
Sluiten