Vandaag: Apple AirPods nu al gewilder dan de Apple Watch, Amazon Prime naar Nederland en meer

De week gaat weer op slot dus is het tijd voor het laatste nieuwsoverzicht van deze week. Er gebeurde niet zo veel, maar er zijn altijd wel een paar toppers van een nieuwsberichten. De AirPods zijn namelijk nog niet te koop, maar zijn nu al populairder dan de Apple Watch Series 2. Daarnaast krijgt Netflix er een pittige concurrent bij, want de kans is groot dat Amazon Prima volgend jaar naar Nederland komt. Geniet van jullie weekend.

Apple AirPods nu al gewilder dan de Apple Watch Series 2

Yes yes, zoals jullie wellicht weten heeft Apple er een nieuwe productcategorie bij: draadloze headphones. Ook al zijn de AirPods officieel nog niet te koop, het lijkt erop dat dit product nu al populairder dan de Apple Watch Series 2 wordt. Dat blijkt uit dit onderzoek. De AirPods zijn volgende maand voor 179 euro verkrijgbaar. Ga jij ervoor?

Eredivisie wil officiële competitie voor FIFA-gamers

eSports blijken toch de toekomst en worden professioneel e-sportspelers gescout door grote Nederlandse voetbalclubs zoals Ajax en PSV. Ajax contracteerde al FIFA-speler Koen Weiljand. Het meest interessante aan deze kwestie is, is dat Koen ook daadwerkelijk onderdeel is van de Ajax-selectie. Niet dat we ‘m op het veld gaan tegenkomen, maar dus wel langs de kant met een controller in zijn hand. eSports wordt steeds meer een big business en aangezien de Eredivisie zelfs een competitie wil is dit een mooie stap. Je leest hier meer over deze ontwikkeling.

iPhone 8 krijgt overeenkomsten met de iPhone 4

Volgend jaar bestaat de iPhone tien jaar dus moet er worden uitgepakt. De kans is dan ook groot dat wij in 2017 écht een vernieuwende iPhone gaan zien. Uit de laatste geruchten blijkt dat er veel glas en roestvrijstaal als materialen wordt gebruikt. Apple schijnt qua inspiratie terug in de tijd te duiken en heeft de iPhone 4 als uitgangspunt genomen. Voor dit model werd er namelijk ook voor roestvrijstaal gekozen.

YouTube wil de hand schudden met platenlabels

Lyor Cohen moet ervoor zorgen dat Youtube weer goede vrienden met platenlabels wordt. Platenlabels vinden de vergoeding die ze voor hun muziek krijgen te laag. Damn, wanneer houdt deze discussie nou eens op. Zowel de muziek- als de filmindustrie lopen hierop sinds de historie al te hameren. Maar goed, labels hebben macht, en waar macht is, zijn eisen (en geld). (Bron)

Wie is er verantwoordelijk: de zelfrijdende auto of de bestuurder

Het blijft een gespreksonderwerp van de dag. Wat als er een ongeluk met een zelfrijdende auto ontstaat, wie is er dan verantwoordelijk? De Moral Machine geeft je de antwoorden op bepaalde scenario’s. Maar ook jij kunt situaties creëren en meepraten met anderen over deze kwestie. (Bron)

Apple verkoopt interactieve Game of Thrones iBooks

Voor als je het nog niet wist: de Game of Thrones-serie is op de boekenreeks gebaseerd. Mocht je zin hebben in nieuw leesvoer dan kun je de Game of Thrones iBooks bij Apple kopen. Om je extra informatie en beelden te geven over Game of Thrones heeft Apple er interactieve versies van gemaakt. Nice.

Amazon Prime komt naar Nederland

Amazon Prime, de Amerikaanse concurrent van Netflix en de streamingdienst van Amazon, komt hoogstwaarschijnlijk naar Nederland. Dit blijkt uit een interview met CEO van streamingsdienst Netflix, Reed Hastings. Daar lees je hier meer over.

Filmpiraat kost lekken The Revenant 1 miljoen euro

Zo zie je maar, don’t f*ck met de filmindustrie. Een 31-jarige Amerikaan werkte als studiomedewerker en kopieerde de film op een draagbare harde schijf. De versie van de film was eigenlijk voor juryleden van filmprijzen bedoeld. Vervolgens zorgde hij ervoor dat de film in handen van een torrentsite kwam en moet nu betalen voor zijn daden. Je bent gewaarschuwd. (Bron)

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple AirPods nu al gewilder dan de Apple Watch, Amazon Prime naar Nederland en meer
Sluiten